Koniec ranného stresu: Buďte produktívnejší s 5 tipmi, ktoré stihnete ešte pred spaním

Zdroj: thinkstockphotos.com

Ak sa aj vám občas stáva, že sa ledva vykotúľate z postele, oči máte ešte stále zalepené spánkom, no čaká vás množstvo povinností, ktoré musíte stihnúť ešte dopoludnia, je načase začať plánovať. Skúste si predstaviť, čo robíte skôr než zaspíte. Neverili by ste, koľko toho môžete urobiť ešte predtým ako sa uložíte spať a na to aby ste si uľahčili nasledujúce hektické ráno vám postačí len päť minút. Pokúste sa zmeniť rutinu k lepšiemu.

 

 

Zaznamenajte si tri najdôležitejšie povinnosti

Možno nie je určovanie si najdôležitejších úloh tesne pred spaním relaxačnou činnosťou, no ráno si za to poďakujete. Skúste si každý večer skôr než sa oddáte oddychu zapísať do mobilu či na kus papiera tri najvýznamnejšie povinnosti, ktoré musíte nasledujúci deň splniť. Určite sa vám bude ľahšie zaspávať, najmä preto, že na ne nebudete musieť v noci myslieť.

Koniec ranného stresu: Buďte Galéria fotiek (6) Zdroj: thinstockphotos.com

Sledujte počasie a vyberte si outfit

Čím viac toho stihnete skôr než pôjdete spať, tým menej toho budete musieť urobiť ráno. Ak si večer pozriete predpoveď počasia, môžete si naplánovať, čo si zajtra oblečiete. Okrem zhonu a nerozhodnosti, ktoré sú typické najmä pre ženskú časť populácie, si takto ušetríte aj neočakávané ranné žehlenie košele. Pokiaľ sa snažíte ráno cvičiť, určite sa nebudete môcť vyhovárať na to, že nemôžete nájsť tenisky ak si ich prichystáte ešte večer.

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com

Urobte si poriadok

Pokiaľ denne do práce nosíte kabelku či kufrík, po čase v nich nájdete množstvo vecí, ktoré nepotrebujete. Prehrabávanie sa v rôznych letákoch a starých bločkoch nepôsobí dobre, no takisto nás oberá o čas, keď hľadáme niečo dôležité. Odstránenie zbytočností pritom každý večer zaberie len niekoľko minút.

Koniec ranného stresu: Buďte Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstockphotos.com

Dajte to na papier

Ak sa vám nedarí zaspať kvôli množstvu myšlienok a nedoriešených problémov, ktoré vám blúdia hlavou, skúste sa spoľahnúť na silu písaného slova. Nič vám nepomôže vyprázdniť si vystresovanú myseľ ako keď sa všetkých záležitostí zbavíte v denníku. Nielenže má písanie terapeutický účinok, keďže oslobodzuje od stresu, no taktiež vám pomôže získať priestor na nové nápady bez toho, aby ste zabudli na niečo dôležité.

Koniec ranného stresu: Buďte Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstockphotos.com

Naštartujte sa

Ak chcete začať nový deň plní energie, potrebujete dostatok odpočinku a pred spánkom si zaslúžite relax. Neexistuje nič lepšie, ako si skôr než pôjdete do postele užiť svoju obľúbenú aktivitu. Po celom dni plnom povinností, úloh a stresu sa zatvorte do svojej izby a venujte sa tomu, čo máte najradšej, či je to už čítanie knihy, obľúbený seriál alebo telefonát niekomu, kto vám je blízky.

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Pomoc Tip Spánok Stres Ráno
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com, thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy