Výpoveď alebo dohoda

poradnaporadna

Ak dám písomnou formou výpoveď dohodou k určitému dátumu zamestnávateľovi a zamestnávateľ mi do 15 dni neodpovie písomnou formou, že súhlasí-nesúhlasí, či ta výpoveď platí k tomu dátumu čo som udal vo výpovedi.

Poradňa: Výpoveď dohodou neexistuje.

Zamestnanec môže požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou k určitému dátumu, ale zamestnávateľ nie je povinný sa k tomu návrhu vyjadriť ani ho prijať, v takomto prípade pracovný pomer stále trvá. Ak zamestnávateľ súhlasí s ukončením pracovného pomeru dohodou, dohoda musí byť vyhotovená v písomnej forme. V dohode sa uvádza dôvod skončenia pracovného pomeru, ak to za zamestnanec požaduje alebo ak sa jedná o skončenie pracovného pomeru z organizačných dôvodov.

 

Ak zamestnávateľ nesúhlasí s návrhom zamestnanca, zamestnanec môže dať výpoveď, a to aj bez uvedenia dôvodu alebo z akéhokoľvek dôvodu. Výpoveď musí byť písomná a doručená zamestnávateľovi. Výpovedná doba začne plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola doručená. Pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby, ktorá je dvojmesačná.

 

19.04.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Dohoda Vypoved Kariera2011
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy