Príbeh: Som vydatá, bez detí a rozhodla som sa nepracovať

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Prinášame vám príbeh ženy, ktorá sa rozhodla vymeniť prácu v hotelierstve za "manažovanie" domácnosti. Sťahuje sa z miesta na miesto za prácou, aby mohla tráviť čas so svojím manželom.

Karah Bunde je 37-ročná vydatá Američanka, ktorá sa už štyri roky neradí medzi pracujúcich. Keď mala tridsať rokov a niekto by jej predpovedal, ako bude žiť o sedem rokov neskôr, neverila by mu.

 

Svoju kariéru začala pred štrnástimi rokmi vo veľkej hotelovej sieti v San Franciscu. Bola to jej prvá pracovná skúsenosť po skončení školy. Práca v hoteli prinášala so sebou viacero radostí, ako aj starostí. Nepochybne radostnou udalosťou bolo, že v práci stretla svojho muža Joela (44). Obidvaja boli ctižiadostiví a snívali o veľkej kariére. Či bol sviatok alebo víkend, pracovať sa muselo. Ich kariéra sa vyvíjala sľubne, avšak o to viac začali pociťovať partnerské problémy. Pre pracovnú vyťaženosť mali čoraz menej spoločného času.

Sťahovanie z miesta na miesto

Zmena nastala asi po roku od ich zoznámenia. V roku 1999 firma premiestnila Joela zo San Francisca do mesta Carmel v Kalifornii. Pre Karah však hotelová spoločnosť nemala adekvátnu pracovnú pozíciu. Nakoniec sa jej však podarilo zohnať prácu v inom hotelovom rezorte. V Carmeli sa však neohriali veľmi dlho. Joela opäť premiestnili, tentokrát do Indianapolisu, kde bolo pre Karah veľmi ťažké nájsť si prácu z jej odvetvia. Keďže potrebovali ďalší príjem do rodiny, rozhodla sa pracovať ako opatrovateľka a servírka.

Po Indianapolise nasledovali ďalšie mestá: Cambridge a Maryland, ktoré sa stali ich dočasným domovom po dobu štyroch rokov. V roku 2009 sa nakoniec vzali a iba tri mesiace po ich svadbe, Joela firma opäť premiestnila, na ostrov Curacao, ležiaci v juhozápadnej časti Karibského mora. Táto zmena však bola očakávaná, na sťahovanie sa pripravovali rok. Joel si vyjednal vynikajúce platové podmienky a Karah nebola tlačená okamžite si na ostrove nájsť prácu. Vedela totižto, že ak by sa zamestnala v jednom z hotelových rezortov, s manželom by sa videla iba zriedkavo.

Život snov

Čas, kedy Karah nepracovala, využívala na tropickom ostrove naplno. Objavovala nedotknuté miesta, kam nechodili turusti, na pláži zbierala mušle a vo voľnom čase začala písať blog. Žila a vychutnávala si život naplno tak, ako by si ho určite vedeli predstaviť viacerí ľudia. Karah mala veľké šťastie, že ju vo všetkom podporoval jej manžel Joel. Do domáceho rozpočtu prinášal nemalú časť peňazí, z ktorých hospodárili spoločne.

Všetky zarobené peniaze, ktoré Joel prinášal do rodinného rozpočtu, považovali za spoločné peniaze a Karah ich míňala „rozumným spôsobom“ na „udržanie“ ich vzťahu. Aj keď bol Joel živiteľom rodiny, Karah sa snažila o malé obchodovanie. Cenu prenájmu ich domu na ostrove vyjednala s prenajímateľom nehnuteľnosti. Dohodla sa vylepšení interiéru vo vlastnej réžii za podmienok zníženia ceny mesačného prenájmu.

Podľa slov Karah, obidvaja manželia sú veľmi šetrní. Aj počas jej „nečinnosti“ nemíňali veľa peňazí na zbytočnosti a snažili sa ušetriť tam, kde to bolo možné. Karah jazdila na starom aute, ktoré malo pokazenú klimatizáciu. Do reštaurácií nechodievali tak často, ako kedysi, keď boli obidvaja zamestnaní a viac sa stravovali doma.

Ďalšia zmena a sťahovanie

Pred rokom sa manželia opäť presťahovali. Teraz zakotvili na Floride, v Key West. Karah je opäť šťastne nezamestná a pomaly jej malé peniaze začína prinášať jej vlastný blog, ktorý sa rozrastá.

Životný príbeh tejto americkej dvojice nie je neobvyklý, ani nie je zďaleka jediný. Je to ich životný štýl, ktorý si vybrali a dohodli sa na jeho podmienkach. Karah a Joel „pracujú“ momentálne na potomkovi a keď to bude nevyhnutné, opäť sa presunú na ďalšie miesto. Pre nich je domovom akékoľvek miesto, kde sa nachádzajú spoločne.

Viac o téme: Štýl Žena Život Príbeh Nezamestnaná Životný Nepracujúca Američanaka
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: businessinsider.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy