Zabudnite na únavu a prestaňte s kávou či liekmi: S týmito tipmi budete mať energie na rozdávanie

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Tony Robbins je motivačný rečník, osobný kouč vysokopostavených ľudí a taktiež je hlavou konglomerátu spoločností. Napriek tomu, že už oslávil svoje 55. narodeniny, keď ho ľudia stretnú alebo ho vidia prednášať, musia uznať, že má viac energie ako väčšina ľudí po dvadsiatke. Ešte viac sa ale zvyknú čudovať, keď im prezradí, že sa nenarodil ako prirodzene energický človek a počas turné zvláda nedostatok spánku hoci neužíva žiadne povzbudzujúce prostriedky.

Namiesto podporných prostriedkov sa Robbins naučil dodržiavať prísne pravidlá v stravovaní, cvičení, zvládaní stresu a najmä v prístupe k práci. Čo motivačný rečník radí, pokiaľ nemáte dostatok spánku a napriek tomu potrebujete veľa energie. Ako sám hovorí: „Energia je život.“

Cvičte pomaly

Keď bol Tony Robbins ešte dieťa, mal problém s nadváhou. V mladosti si to preto kompenzoval prehnaným posilňovaním, čo mu dopomohlo k veľkým svalom, ale znížilo to jeho flexibilitu. Po tejto skúsenosti sa rozhodol, že nebude podporovať svoju márnivosť, ale sústredí sa predovšetkým na prísun energie. Väčšina ľudí totiž cvičí rýchlo a intenzívne, čo vedie k pocitom nevoľnosti a bolesti a nie k vybudovaniu najefektívnejšieho systému spotreby energie. Ak jej chcete mať dostatok po celý deň, mali by ste počas cvičenia udržiavať pohodlné tempo a udržiavať svoju frekvenciu tepu na stabilnej úrovni.

Nerobte si starosti ohľadom veku

Vo svojich 39 rokoch sa počas turné Robbins začal cítiť vyčerpane ako ešte nikdy. Jeho okolie zvaľovalo únavu na jeho vek a on začal o sebe pochybovať. Podarilo sa mu však stretnúť katolícku mníšku, sestru Madonnu Buderovú, ktorá napriek svojmu úctyhodnému veku (v súčasnosti má 85 rokov) absolvovala už stovky bežeckých pretekov. Napriek tomu, že Burderová začala behávať až po štyridsiatke a nikdy nebola atletický typ človeka, dosiahla skvelé výsledky, a to preto, že nikdy nepovažovala svoj vek za prekážku.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Využite výsledky testov ako návod na zmenu svojho jedálnička

Robbins zistil, že takmer všetci výnimoční atléti vo veku nad 65 rokov, ktorých sa pýtal, venovali veľkú pozornosť živinám, ktoré sa nachádzali v ich krvi. Inšpirovalo to aj jeho a podľa výsledkov krvných testov mení svoje stravovacie návyky. Takisto podľa ich príkladu neprijíma žiadny kofeín, nikotín či alkohol ako ani rekreačné drogy.

Zintenzívnite svoju rannú rutinu

Ak sa Robbins nachádza v niektorom zo svojich domov, začína svoj deň minútou v studenom bazéne alebo tromi minútami v kryokomore, čo sa dá nahradiť aj studenou sprchou, ktorá vás jednoznačne preberie a vaše telo zaplaví endorfínmi. Pokračuje dýchacími cvičeniami, tri minúty vyjadruje vďačnosť za tri konkrétne veci vo svojom živote a tri minúty venuje prianiu dobrých vecí svojej rodine, priateľom a klientom.

Viac o téme: Pomoc Tip Energetický Energia Únava
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy