Chodiť s modelkou sa skutočne oplatí: Naučíte sa životnú lekciu!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA

John Brubaker je národne známy rečník a ocenený autor. O tom, že má čo povedať svedčí aj jeho schopnosť nájsť poučenie v každodennom živote a čerpať z neho inšpiráciu.

Keď ešte Brubaker chodil na vysokú školu, sa spolu s kamarátmi vždy v sobotu chodievali zabaviť do obľúbeného podniku. V jeden večer ho však kamaráti vymenili za parket a tanec s dievčatami z univerzity. Šiel si preto sadnúť na jediné prázdne miesto v bare, no keďže vedľa sedela mimoriadne atraktívna mladá dáma, predpokladal, že je už obsadené jej spoločníkom. Čakalo ho však prekvapenie. Keď sa spýtal či je miesto voľné, krásna žena povedala, že áno. Prisadol si, začali sa rozprávať a zistil, že neznáma sa volá Suzanne, je modelka a len nedávno sa presťahovala z Hollywoodu do New Yorku.

Zhovárali sa, dali si zopár drinkov a na konci večera sa John rozhodol spýtať: „Viem, že ťa pozývajú na rande neustále, no skutočne som si užil náš rozhovor a rád by som ťa znova videl. Môžem ťa niekedy pozvať na večeru?“ Po krátkom tichu ho Suzannina odpoveď omráčila: „Vlastne som v šoku. Muži so mnou zriedkakedy hovoria. Áno, rada by som šla.“ Napriek tomu, že spolu chodili len krátko, pretože každého z nich odniesli život a kariéra iným smerom, stretnutie v Brubakerovi zanechalo silnú stopu, lebo si z neho odniesol veľké poučenie.

Suzanne chodila na rande iba zriedka. Nebolo to preto, že nebola atraktívna alebo inteligentná, naopak bola vzdelaná, výrečná, vtipná a obdarená prirodzenou krásou. Randila zriedkavo, lebo ju zriedkakedy pozývali. Muži sa jej báli, lebo mali strach z odmietnutia. Zoznámenie so Suzanne úspešného rečníka naučilo nezabudnuteľnú lekciu o podnikaní a predaji.

Poznáte staré porekadlo, ktoré hovorí o samote na vrchole? Keď John začínal svoju kariéru v rozhlase, vďaka stretnutiu so Suzanne si ho pripomínal. Začínal preto vždy na vrchole a telefonoval tým najatraktívnejším klientom a najmocnejším ľuďom ako prvým. Zistil, že sa mu podarilo uskutočniť obchody a zorganizovať stretnutia s klientmi, s ktorými to bolo údajne nemožné. Rovnako preto postupoval so slávnymi hosťami. Mnoho kolegov ich označilo ako nerealistickú vyhliadku, pretože mali strach z odmietnutia. Brubaker bojazlivý nebol, a preto ich získal.

Chybou mnohých podnikateľov podľa neho je, že nezačínajú na najvyššom konári stromu, keď predávajú nápad. Nechávajú sa zastrašiť a uspokoja sa s nižšie visiacim menej sladkým ovocím. Jeho častým problémom však je, že nižšie postavení ľudia nemajú autoritu povedať áno, no zároveň sú v kompetencii povedať nie.

„Poviem vám malé tajomstvo,“ prezrádza Brubaker. „Nerealistické vyhliadky nie sú v skutočnosti nereálne. Len sú ako také vnímané. Ručím vám, že presne to isté sa deje momentálne vo vašom odvetví. Choďte do toho a nechajte svoju konkurenciu za chrbtom, ale nedovoľte, aby sa to stalo vám. Je v poriadku ak vás odmietnu, no určite to nie je v pohode, keď si šancu pokazíte sami. Musíte predsa požiadať, pokiaľ chcete niečo dostať.“

Nenechajte sa zastrašovať zlými myšlienkami ako „Nikdy by so mnou nešla von“, „Nikdy by to odo mňa nekúpili“, „Nikdy by ma nenajal“ a „Nikdy by pre nás nepracovali“. Vyžeňte ich zo svojej mysle! Dávajte si pozor na to, čo o sebe hovoríte a hlavne si dôverujte.

Viac o téme: Tip Modelka Rande Chodiť Príležitosť Poučenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: entrepreneur.com; Foto: SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy