Zdvojnásobte svoj plat: Postačí vám jediný rok

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Každý by chcel zarábať dvojnásobne viac, no zdá sa to byť priam nemožné. Avšak, existujú praktické kroky, ktoré vám dokážu pomôcť dramaticky zvýšiť svoje príjmy. Prinášame vám niekoľko tipov ako z nádherného sna o dvojnásobnom plate spraviť realitu už za jeden rok.

Identifikujte a maximalizujte svoje špecifické zručnosti

Každý z nás má daný talent, no je nevyhnutné, aby ste ho najprv identifikovali a následne zlepšili. Toto pravidlo platí najmä ak je vaša schopnosť jedinečná medzi ostatnými vo vašej firme. Jedinečný talent vás odlíši v odbore a zvýši vašu hodnotu v očiach zamestnávateľa i klientov. Dajte si tú námahu a zistite si aké platy dostávajú ľudia na rovnakej pozícii vo vašej profesii. Pokiaľ zistíte, že v inej spoločnosti by ste zarobili viac, mali by ste zvážiť, či nezmeníte prácu. Do úvahy však berte aj životné náklady, teda aj keby ste dostali v inom meste o niekoľko stoviek eur viac, no museli by ste ich minúť na cestovné či bývanie, zmena nemá zmysel.

Prevezmite iniciatívu

Choďte nad rámec popisu vašej práce. Vezmite si projekty mimo zverených povinností. Nebojte sa dávať návrhy, ktoré by mohli zlepšiť fungovanie firmy a ujmite sa nových úloh. Dáte tým najavo, že máte ambície a ste ochotní spoločnosti pomôcť akokoľvek budete môcť. Ak budete robiť viac ako vaši kolegovia, ukážete, že máte iniciatívu a vylepšíte svoju povesť, čo by vám mohlo pomôcť získať i lepšie platené miesto v inej firme.

Choďte na pohovor

Skúste raz za rok absolvovať aspoň jeden pracovný pohovor. Okrem toho, že si precvičíte svoje “pohovorové“ zručnosti, tiež sa dozviete dôležité informácie o nových príležitostiach ako i o platových možnostiach v obore. Takisto sa môžete pokúsiť o inú pozíciu v rámci firmy. Jeden z pohovorov predsa môže viesť k lepšie platenému miestu.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Rozšírte svoje znalosti

Vždy existuje niečo nové, čo sa môžete v akomkoľvek povolaní naučiť. Skúste navštevovať kurz súvisiaci s vašou súčasnou prácou alebo študujte niečo nové. Taktiež môžete začať čítať knihy každý deň. Uistite sa, že váš nadriadený vie, že sa vzdelávate. Získajte certifikát alebo prezentujte získané vedomosti v kontakte so zákazníkom.

Pomôžte ostatným zarobiť

Ľudia podnikajú, aby zarobili. Spoločnosti existujú, aby produkovali zisk. Ostatným môžete dokázať, že ste prínosom pre spoločnosť ak im vaše konanie pomôže zarobiť viac peňazí. Hneď ako si vytvoríte reputáciu, môžete požadovať vyššie honoráre alebo zvýšenie platu.

Zmeňte prácu

Ak sú vo vašom súčasnom zamestnaní možnosti obmedzené, zvážte zmenu. Väčšinou keď zmeníte prácu dostanete aspoň mierne zvýšenie mzdy. Sústreďte sa na spoločnosti, v ktorých máte šancu na postup.

Viac o téme: Peniaze Plat Mzda Rok Zvýšiť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy