Teror na pracovisku: Ako bojovať s konfliktnou kolegyňou?

Máte viaceré možnosti, ako bojovať proti kolegyni, ktorá robí intrigy.Máte viaceré možnosti, ako bojovať proti kolegyni, ktorá robí intrigy. Zdroj: photl.com

Do zamestnania k nám prišla nová kolegyňa. Ide o protekčnú osobu, ktorá medzi nami robí veľké rozbroje. Vyhráža sa nám, ohovára nás, donáša klamstvá a nadriadení jej samozrejme veria. Neviem, čo máme robiť. Takýmto spôsobom sa v práci nedá pracovať. Už sme sa sťažovali, ale márne, pretože je to „ich“ človek. Nevieme si rady a už sme psychicky na dne.

 

Poradňa: Psychická nepohoda v práci jednoznačne znižuje výkon a zvyšuje stres. Takéto podmienky v práci nevyplývajú na nikoho dobre. Existujú však niekoľko možností, ktoré je možné vykonať. Prvou z možností je spriateliť sa s novou kolegyňou. Je totižto možné (ale nemusí to byť pravda), že ak je protekčná osoba, automaticky ju kolektív vyčleňuje. Druhá možnosť je, nevšímať si ju. Ignorovať celé dianie a venovať sa iba svojej práci. Taktiež je možné pre zlepšenie vzťahov navrhnúť prácu s business koučom. Aby však bolo možné podať viac informácií, je potrebný aj názor druhej strany, ako celá situácia vyzerá a kto sa ako cíti.

Radu do poradne poskytla koučka Silvia Langermann z Coaching-poradna.sk.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Poradňa Na Teror Vzťahy Kolegyňa Prostredie Pracovné Osoba Pracovisku Neprejná Protekčná Rozbroje
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy