Kolegyňa sa vracia do práce. Končím okamžite?

V prípade zastupovania počas materskej dovolenky sa pracovný pomer zastupujúcej zamestnankyne dojednaný na dobu určitú skončí návratom zamestnankyne  z materskej dovolenky.V prípade zastupovania počas materskej dovolenky sa pracovný pomer zastupujúcej zamestnankyne dojednaný na dobu určitú skončí návratom zamestnankyne z materskej dovolenky. Zdroj: photl.com

Mám pracovnú zmluvu na dobu určitú, počas zastupovania materskej dovolenky. Môžem dostať výpoveď z jedného dňa na druhý, alebo mám nárok na dvom až trojmesačná výpovednú lehotu? Doba trvania materskej nebola špecifikovaná. Kolegyňa chce nastúpiť od januára a ja neviem čo čakať, či teda dostanem výpoveď a plynie mi výpovedná doba alebo okamžite končím.

Poradňa: Pracovný pomer  dojednaný na dobu určitú sa skončí uplynutím dojednanej doby,  pričom táto doba nemusí byť konkrétne ohraničená  len dátumom, ale môže sa jednať aj o vymedzenie doby trvaním určitej situácie, napr. počas zastupovania zamestnankyne xy. 

V prípade zastupovania počas materskej dovolenky sa pracovný pomer zastupujúcej zamestnankyne dojednaný na dobu určitú skončí návratom zamestnankyne  z materskej dovolenky. Pracovný pomer sa skončí uplynutím doby určitej, nie výpoveďou, takže nebude plynúť ani žiadna výpovedná doba.

Zamestnankyňa, ktorá je na materskej alebo rodičovskej dovolenke, má zamestnávateľovi oznámiť  ukončenie tejto dovolenky a svoj návrat do zamestnania jeden mesiac vopred, čo poskytuje aj zamestnávateľovi dostatok času oboznámiť zastupujúcu zamestnankyňu, že jej pracovný pomer sa končí. Toto oznámenie nemusí byť písomné a nemožno ho považovať za výpoveď.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

 

Viac o téme: Dovolenka Návrat Materská Doba Určitá
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy