8 dôvodov, pre ktoré by ste mali zotrvať v práci, ktorú neznášate

Keď chcete odísť z práce, ktorú neznášate, najprv si hoďte záchrannú bóju.Keď chcete odísť z práce, ktorú neznášate, najprv si hoďte záchrannú bóju. Zdroj: photl.com

Existujú dva najväčšie dôvody, pre ktoré pravdepodobne ešte zostávate v súčasnom zamestnaní. Prvý a zároveň najväčší dôvod sú peniaze a druhý dôvod je nové zamestnanie, ktoré ste ešte nenašli alebo ste neboli prijatí.

Ak cítite, že neznášate svoju prácu, ale musíte v nej zostať, pretože by nemal kto za vás platiť účty a iné možnosti nemáte, tak potom máte iba jednu šancu. Hodiť sám sebe záchrannú bóju. Musia sa predsa nájsť nejaké dôvody, pre ktoré sa oplatí zotrvať v práci, ktorú neznášate.

Niektoré problémy je možné „vyliečiť“:

  1. Počkajte, kým sa problémy vyriešia
    Problémy v práci sú veľkí „zabijaci“. Ak by ste sa v rozhodli opustiť zamestnanie v čase nevyriešených problémov a najväčšej beznádeje, o niekoľko rokov si to môžete vyčítať. Pretože k odchodu vás donútili isté nevyriešené okolnosti. Keď sa po rokoch obzriete späť za vašim životom, musíte si aj potom povedať, že ste tak spravili v správny čas.
     
  2. Uviazli ste v bludnom kruhu
    Stáva sa vám stále to isté? Chcete vždy "seknúť" kvôli rovnakému dôvodu v práci? Máte nepríjemného šéfa, závistlivých kolegov alebo dostávate nezmyselné úlohy? Dôvody môžu byť rôzne. Avšak namiesto toho, aby ste sa stále presúvali z miesta na miesto, vyriešte si svoj vlastný problém. Spýtajte sa sami seba, prečo máte stále rovnaké problémy a skúste zmeniť svoj postoj k problému.
     
  3. Nepríjemné pocity odožeňte
    Sklamanie, nuda, stereotyp. Aj s týmito problémami denne bojujú ľudia v práci. Aj keď by bolo najjednoduchšie riešenie odchod, skúste sa popasovať s problémom a prv než sa rozhodnete pre radikálny odchod, pokúste sa o zmenu alebo inováciu. Až potom konajte. Odvážni jedinci neskončia v práci iba preto, že sa cítia nepríjemne.
     
  4. Každý je schopný zmeniť situáciu k lepšiemu
    Ak si myslíte, že dokážete zmeniť situáciu v práci, zostaňte v nej.
     
  5. Učenie bolí
    Kladú vám v práci na plecia veľa úloh? Všetko je pre vás nové? Kolegyňa, za ktorú preberáte nové úlohy odchádza v danom termíne a vy dovtedy musíte zvládnuť všetky úlohy? Učenie môže „bolieť“, ale nevzdávajte sa a takúto situáciu berte ako výzvu. Zmierte sa s tým, že nie všetky nové úlohy budú načas spracované, preto si určte priority. Postupne však všetky úlohy zvládnete a čas ich zapracovania sa vám bude skracovať.
     
  6. Kariérna stratégia musí byť
    Majte svoju pracovnú stratégiu. Ak nevidíte iné východisko, ako odchod z práce, naplánujte si ho tak, aby ste viac neutrpeli, ale získali. Nájdite si novú prácu a s nadriadením sa dohodnite na termíne odchodu zo starej práce a na presnom termíne prijatia do novej práce. Novú prácu berte iba v prípade, ak si budete stopercentne istí, že vám prinesie nové skúsenosti.
     
  7. Dobrý vzťah so šéfom...
    U niektorých zamestnancov môže dôjsť k situácii v práci, že majú dobrý vzťah so šéfom, ale negatívny vzťah k práci. V takomto prípade nechcú ohroziť vzťah so šéfom, chcú zostať lojálni a naďalej zotrvávajú v organizácii. Pričom by stačilo, aby dobrý vzťah so využili vo svoj prospech a porozprávali sa s ním o svojej „nechuti“ s nadriadeným.
     
  8. Skorý odchod nevyzerá dobre
    Predstavte si situáciu, že v životopise uvediete, že ste pracovali iba mesiac, dva alebo tri v jednej spoločnosti. Máte pripravenú odpoveď, keď od personalistu dostanete otázku: Čo bolo príčinou odchodu z posledného zamestnania? Ak sa vám však takýto prípad stal iba raz za váš pracovný život a problémy v súčasnom zamestnaní sú neznesiteľné, nemusíte nad svojich odchodom váhať.

Posledné pravidlo je na vašom posúdení. Položte si sami sebe otázku, do akej mieri pociťujete nechuť k práci. Ak sa na konci pracovného dňa budete cítiť natoľko nešťastní, vystresovaní, nestojí vám to za to, aby ste si poškodzovali svoje zdravie. Akonáhle je to možné, odíďte.

Ak hľadáte uplatnenie v marketingovej oblasti, máme pre vás 10 pracovných ponúk.

Viac o téme: V Práca Nenávisť Zotrvanie Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: businessinsider.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy