Hľadanie práce môže byť dobrodružstvo pre mladých

V stánku pracovného portálu Kariera.sk si môžete prísť otestovať svoje jazykové ako aj IT znalosti. Výsledok z testu si následne môžete pripojiť do vášho životopisu.V stánku pracovného portálu Kariera.sk si môžete prísť otestovať svoje jazykové ako aj IT znalosti. Výsledok z testu si následne môžete pripojiť do vášho životopisu. Zdroj: kariera.sk

Pod takýmto mottom si na veľtrhu práce Národné dni kariéry (NDK) v bratislavskej Inchebe hľadajú prácu prevažne mladí uchádzači. Na pracovnej „lodi“ sa ocitli samotní študenti, ako aj čerství absolventi vysokých škôl rôzneho zamerania.

Medzi tími, ktorí si prišli hľadať prácu alebo brigádu na Národné dni kariéry, sme si spravili anketu. Možno práve oni vás inšpirujú, akým spôsobom si môžete nájsť prácu a ešte vo štvrtok stihnete prísť na veľtrh práce, ktorého dvere budú zatvorené o piatej hodine.

Silvia (20), EU v Bratislave: Prišla som si tu nájsť brigádu. Keďže som študentkou prvého ročníka nehľadám prácu na trvalý pomer. Ak by mi však niekto ponúkol výbornú prácu, stálo by za zváženie porozmýšľať o externej forme štúdia.

Karolína (20), EU v Bratislave: Taktiež som študentkou 1. ročníka. Rada by som si tu našla brigádu v oblasti financií, keďže tento odbor aj študujem.

Jozef (25), UKF Nitra: Ja už mám po škole. Prišiel som na NDK iba robiť doprovod mojej priateľke. Vyštudoval som odbor aplikovanú informatiku a momentálne podnikám v oblasti strojárenského priemyslu.

Pozn. red.: Počas NDK môžete navštíviť aj rôzne prednášky a workshopy. Tieto ešte dnes stihnete:

13:15 – 14:45 V Koži hľadača pokladov - odhalenie tajomstva pohovoru (Komnata hľadačov pokladov)
13:30 – 15:00 Ako vyniknúť medzi najlepšími? (Komnata začínajúceho dobrodruha)
14:00 – 15:00  Kreativita pri hľadaní práce (Komnata múdrych hlasov)

 

Marián (22), FEI STU: Prišiel som si sem nájsť brigádu, keďže som v 2. ročníku. Rád by som už počas školy nazbieral pracovné skúsenosti.

Ľudmila (21), EU v Bratislave: Som študentkou Národohospodárskej fakulty. Prišla som sem zo zvedavosti. Mám pocit, že firmy, ktoré sa nachádzajú na veľtrhu práce, vyhľadávajú viac absolventov škôl, ako samotných študentov.

Viera (24), FTVŠ: Momentálne študujem vo štvrtok ročníku odbor šport a zdravie. Počas môjho štúdia som  nadobudla smer, ktorým sa chcem vydať po skončení školy. Rada by som aj spolu s mojim kamarátom rozbehla biznis.

Martina (23), PEVŠ: Som čerstvom absolventkou odboru informačné technológie. Na NDK je niekoľko zaujímavých spoločností, v ktorých som sa už informovala o možnosti zamestnania.

Zuzana (27), UKF: Na Univerzite Konštantína Filozofa som študovala kulturológiu. Na Národné dni kariéry som sa prišla stretnúť so svojimi spolužiakmi a zároveň som už rozdala päť životopisov rôznym spoločnostiam. Momentálne si hľadám prácu mimo môj vyštudovaný odbor. Rada by som pracovala na pozíciách zákaznícky servis, help desk alebo v oblasti marketingu a vzdelávania.

Viac o téme: Stánok Dni Národné Incheba Kariéry NDK Kariera.sk
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: Andrea Miklasová, Foto: Kariera.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy