Krása a práca idú dokopy. Model skončil na prvom mieste

Michal Gajdošech získal prvenstvo v súťaži L´Oréal Reveal.Michal Gajdošech získal prvenstvo v súťaži L´Oréal Reveal. Zdroj: Michal Gajdoš

Súťaž L´Oréal Reveal skončila so zaujímavými výsledkami. Úspešní uchádzači tejto súťaže získali možnosť zúčastniť sa trainee programu v spoločnosti L´Oréal. Prečítajte si rozhovor so štyrmi najlepšími súťažiacimi.

Mladí študenti a absolventi vysokých škôl mali možnosť otestovať si svoje zručnosti v online hre, vďaka ktorej súťažili o pracovné miesta v medzinárodnej spoločnosti. Súťaže Reveal sa celkovo zúčastnilo 777 účastníkov z vysokých škôl z Českej aj Slovenskej republiky, z ktorých nakoniec iba 108 skončilo hru.

Najviac účastníkov hry študuje na Ekonomickej univerzite v Prahe, druhé miesto obsadila Univerzita Komenského v Bratislave a tretie Ekonomická univerzita v Bratislave. Nakoniec celkovým víťazoch sa stal študent a model v jednej osobe z Českej republiky Michal Gajdošech.

1. Čo vás motivovalo k zapojením sa do hry L'Oréal Reveal?

Michal Gajdošech (víťaz Reveal): Môj kamarát mi bol motiváciou, lebo mi stále hovoril, že hrá zaujímavú hru a ja som nevedel, o čo ide. Tak som si otvoril hru L´Oréal Reveal a začal som hrať. Nevedel som však o čo ide.

Pavlo Pazelskyi: Vo svojej podstate som mal dva dôvody, prečo som skúsil hru L'oréal Reveal. Po prvé študujem marketing a všetko čo je spojené s marketingom ma veľmi zaujíma. Takže som si povedal, že prečo neskúsiť svoje znalosti v tejto hre a uviesť na trh nový produkt s L'Oreal. Za druhé si hľadám pracovnú príležitosť v brand marketingu a preto si myslím, že takáto hra je najlepší spôsob ako prezentovať seba potenciálnemu zamestnávateľovi.

Jakub Živánska: K účasti v súťaži ma viedol záujem prehĺbiť si vedomosti a aplikovať teoretické poznatky na konkrétne situácie. Nedávno som absolvoval študijný pobyt na McCombs School of Business, The University of Texas v Austine, kde bola k výučbe použitá podobná simulácie. Pobyt bol pre mňa veľkým prínosom, a tak som od tej doby podobným činnostiam naklonený.

Barbora Kašparová: Pravdupovediac, Reveal som začala hrať len preto, že som si chcela vyskúšať ako dopadnem. Nečakala som, že sa umiestnim tak vysoko.

2. Boli ste spokojní s výsledkom hry a zaradením do profesia, ku ktorej inklinujete?

Michal Gajdošech: Samozrejme, že osem bol spokojný. Vôbec som neočakával, že by som mohol skončiť prvý a veľmi ma to potešilo.

Pavlo Pazelskyi: Byť v päťke najlepších hráčov ma samozrejme veľmi teší. Na druhej strane s výsledkom nie som na 100% spokojný, pretože skončiť ako prvý by pre mňa bolo oveľa príjemnejším výsledkom. Ako som už spomenul, smerujeme k brand marketingu a myslím si, že táto hra mi poskytla maximálne priblíženie k tejto profesii.

Jakub Živánska: Výsledok ma veľmi prekvapil a samozrejme z neho mám radosť. Poďakovanie určite patrí spoločnosti L'Oréal za prípravu tohto unikátneho vzdelávacieho projektu. Možno prekvapivo by som sa chcel v budúcnosti venovať finančnému a korporačnému právu.

Barbora Kašparová: Výsledok hry bol pre mňa veľmi neočakávaný, bola som nadšená. Keďže ako svoju vedľajšiu špecializáciu mám vyštudovaný marketing, neprekvapilo ma, že mi bol na konci hry odporúčaný ako pole pôsobnosti.

3. Potvrdili ste si vaše kvality alebo vyvrátili vzhľadom na zaradenie k danej profesii?

Michal Gajdošech: Ja som nevedel čo vlastne chcem robiť. Celá hra bola iba takou skúškou, čo by som mohol alebo nemohol dokázať, takže ma výsledok potešil.

Pavlo Pazelskyi: Skúsiť ako som na tom v brand marketingu bol jedným z tých dôvodov, prečo som túto hru hral. S ohľadom na konečný výsledok môžem povedať, že áno, potvrdil. Napriek tomu však viem, že sa stále môžem zlepšovať a hlavne ako sa môžem v tomto odbore rozvíjať, pretože ak človek stoji na jednom mieste a nerozvíja sa, tak v podstate upadá.

Jakub Živánska: Z ekonomických vied mám najbližšie k financiám a domnievam sa, že výsledok hry to potvrdil.

Barbora Kašparová: Ako som už uviedla pri predchádzajúcej otázke, čakala som, že najlepší výsledok budem mať v oblasti marketingu vzhľadom k tomu, čo študujem, a mám teda už nejaký teoretický základ. Dobrý výsledok som dosiahla aj v oblasti Sales. To ma naozaj veľmi potešilo.

4. Tešíte sa na spoluprácu so spoločnosťou L'Oréal v buducnosti? Čo od nej očakávate?

Michal Gajdošech: Určite sa teším na spoluprácu s L'Oréal a veľmi by som si prial s nimi pracovať. Absolvoval som práve prvé kolo pohovoru, tak čakám na výsledok.

Pavlo Pazelskyi: Samozrejme sa na spoluprácu s L'Oréal teším. Pomocou hry Reveal som sa dostal k možnosti uchádzať o pozíciu Trainee v marketingu a myslím si, že je to tá najlepšia možnosť ako svoju kariéru po vysokej škole naštartovať a naučiť sa mnoho vecí, ktoré sú nevyhnutné pre každého úspešného markeťáka.

Jakub Živánska: Ocenenie od spoločnosti L'Oréal si veľmi vážim. Vzhľadom k tomu, že sa chcem v budúcnosti venovať predovšetkým právu a v súčasnej dobe pôsobím v oddelení Banking & Finance v advokátskej kancelárii, tak ponuku spolupráce nebudem môcť využiť.

Barbora Kašparová: Bohužiaľ už sa nemôžem uchádzať o stáž, pretože v januári budem ukončovať vysokú školu, ale skúsim zabojovať o pozíciu Marketing Trainee. Myslím, že by som v spoločnosti L'Oréal mohla získať veľmi cenné skúsenosti - je to spoločnosť, ktorá má v portfóliu množstvo známych a úspešných produktov a bolo by úžasné mať možnosť začať svoju kariéru práve tu.

Informácie o súťažiacich:

Michal Gajdošech
Vek: 22
VŠ: Vysoká škola ekonomická v Prahe, podniková ekonomika a manažment (Ekonómia a manažment)

Pavlo Pazelskyi
Vek: 27 rokov
VŠ: Vysoká skola ekonomická v Prahe, odbor Podniková Ekonomika a Management, vedľajšie špecializácie Marketing.

Jakub Živánska
Vek: 21 rokov
VŠ: Vysoká škola ekonomická v Prahe, odbor financie, Právnická fakulta Karlovej univerzity, odborpPrávo a právna veda.

Barbora Kašparová
Vek: 25 rokov
VŠ: Vysoká škola ekonomická v Prahe, podnikovo-hospodárska fakulta, odbor podniková ekonomika a manažment

Viac o téme: Loreal Súťaž L´oreal Reveal Gajdos
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: red., Foto: Michal Gajdoš

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy