Na aký typ profesie sa hodíte? Overte si svoje schopnosti hrou

Stačí sa pripojiť na internet a začať hrať Reveal.Stačí sa pripojiť na internet a začať hrať Reveal. Zdroj: photl.com

Mladí študenti a absolventi vysokých škôl majú možnosť otestovať si svoje zručnosti v online hre, vďaka ktorej súťažia aj pracovné miesta v medzinárodnej spoločnosti.

Spoločnosti, ktoré najímajú na pracovné pozície mladých uchádzačov o zamestnanie majú rozdielne pohľady na prácu čerstvých absolventov. Jedni ich podporujú a druhí si radšej počkajú, až mladší uchádzači nadobudnú pracovné skúsenosti a návyky. Spoločnosť L´Oréal sa rozhodla, že bude pracovať so študentmi a čerstvými absolventmi vysokých škôl. Jedným zo spôsobov ako vyhľadávajú nové talenty je prostredníctvom online hry Reveal, vďaka ktorej sa účastníci prenesú do virtuálneho pracovného sveta, aby ste si tu otestovali svoje schopnosti.

Mladí s budúcnosťou

„Mladí ľudia sú dynamickí a flexibilní, presne takí, ako je firma L´Oréal. Do práce prinášajú nové pohľady,“ hovorí Lucie Loukotová, recruitment manager České a Slovenské republiky a Maďarska.

Spoločnosť však nezamestnáva iba mladých ľudí, ale aj seniorských kandidátov. Mladí ľudia nemajú také pracovné skúsenosti, ale na druhej strane sú šikovní a radi sa učia novým veciach.

Počas tretieho ročníka online hry Reveal môžu účastníci zažiť uvedenie nového produktu od zrodenia nápadu až po jeho uvedenie na trh. Hra sa skladá z troch častí – vývoja, výroby a uvedenia výrobku na trh. Vďaka nej sa študenti oboznámia s globálnou kultúrou a spôsobom práce v spoločnosti, čo je pre nich veľkým prínosom. V praxi sa totižto stáva, že zamestnanec nemusí súhlasiť s firemnou kultúrou či procesmi v spoločnosti. Keď sa dostanú do pracovného kolobehu, až vtedy môžu nastať problémy.

Testovanie pozície
Počas „hrania“ hry Reveal si účastníci otestujú aj svoju úroveň obchodnej angličtiny a svoje výsledky si môžu porovnať aj s ostanými študentmi z Českej republiky, ako aj celého sveta. Prínosom pre nich nie je iba samotný priebeh hry, ale aj výsledok. Zistia totižto, na akú profesiu sa hodia a do akého oddelenia v spoločnosti L´Oréal by zapadli. Môže ísť o práca v marketingu, vo finančnej sfére, vo výskume, logistike alebo na obchodnom oddelení. V prípade, ak si je študent istý svojím marketingovým zameraním, je pre neho vhodná hra Brandstorm.

„Brandstorm je však tímová hra. Pri online hre Reveal oslovujeme študentov aj z iných než marketingových odborov, kde každý hraje sám za seba,“ povedala Lucie Loukotová.

Online hra Reveal prebieha počas celého mesiaca október. Stačí sa pripojiť na internet a začať hrať. Okrem získania hodnotných cien účastníci súťažia aj o prácu priamo v spoločnosti.

„Vybraní študenti budú pozvaní do špeciálneho assessment centra, kde sa budú uchádzať o štyri pozície do trainee programu a do deviatich pozícií v stážistických programoch,“ povedala Loukotová .

Tento rok bude exkluzívne pre účastníkov Revealu otvorených päť stážistických miest v marketingu, jedno v PR oddelení, jedno v HR oddelení a dve vo financiách. V minulom ročníku hry L´Oréal Reveal sa zúčastnilo štyristo ľudí z Česka a Slovenska. Pred dvoma rokmi to bolo až 900 účastníkov.

Viac o téme: Typ Hra Online L´oreal Profesia Reveal Profesie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy