10 najhorších rečí tela. Odhaľte ich!

Dôležité je, aby ste negatívne prejavy eliminovali a pracovali na ich úplnom odbúraní.Dôležité je, aby ste negatívne prejavy eliminovali a pracovali na ich úplnom odbúraní. Zdroj: photl.com

Ak sa chystáte na pracovný pohovor alebo v práci komunikujete so svojimi kolegami a šéfom, váš postoj k ľudom a predmetu komunikácie nezakryjete. Prezradí vás reč vášho tela.

 
  1. Nepriamy očný kontakt
    Ak sa počas rozhovoru nepozeráte druhému človeku do očí, môže to signalizovať, že nehovoríte pravdu, chcete zakryť nejaký podvod alebo máte nedostatok rešpektu voči druhej osobe. 

  2. Zlé držanie tela
    Zlé držanie tela signalizuje znížené sebavedomie a nízku hladinu energie v tele.

  3. Slabé stisnutie ruky
    Stisnutie ruky, ktoré nie je dostatočne silné, znamená nedostatok autority. Na druhej strane, príliš silný stisk ruky môže vzbudiť dojem, že daná osoba je príliš agresívna.

  4. Sklopené ramená
    Tento postoj môže u druhých ľudí vyvolávať pocit, že sa zatvárate pred ostatnými, že vás druhí ľudia nezaujímajú a ani to, o čom sa rozprávajú.

  5. Sklopený pohľad
    Ak sa prezentujete pred druhými osobami, nikdy nemôžete upierať svoj pohľad dole smerom do zeme. Strácate tak na svojej sile a vaša váha slov slabne. Môže sa potom stať, že váš pohľad v každodennej interakcii môže vyzerať rozpačito alebo až nepríjemne.

  6. Nakláňanie sa do strán
    Príliš veľká vzdialenosť a nakláňanie sa dopredu a dozadu počas rozhovoru s druhou osobou ukazuje vašu nedôverčivosť k danej osobe alebo preukazuje nezáujem o danú tému.

  7. Neposednosť a dotyky
    Hranie sa s vlasmi alebo s oblečením je znakom nepokoja a taktiež odhaľuje prebytok energie súvisiaci s nepohodlím alebo úzkosťou.

  8. Nerešpektovanie hraníc
    Ak je vaša vzdialenosť v miestnosti od druhej osoby iba pol metra a zaberáte časť pracovného miesta svojmu kolegovi, znamená to, že nemáte dostatok úcty voči druhým ľudom a taktiež nemáte jasnú predstavu o osobnej zóne ľudí.

  9. Sledovanie hodín
    Pozeranie na nástenné hodiny alebo hodinky na ruke poukazuje na nezáujem o konverzáciu alebo aroganciu. Takisto nie je vhodné pobehovať očami okolo osoby, s ktorou komunikujete. 

  10. Zamračená tvár
    Mračenie sa a nahnevaný pohľad často vysiela signál o vašom nešťastí a nesúhlasu.

 Ak ste práve zistili, že používate jeden z prejavov neverbálnej komunikácie, spomeňte si naň v priebehu komunikácie s druhou osobou. Dôležité je, negatívne prejavy eliminovať a pracovať na ich úplnom odbúraní.

Viac o téme: Komunikácia Reč Tela Komunikácie Neverbálna
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Forbes.com; ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy