15 novoročných predsavzatí na rok 2021

Zdroj: 2021, balóny

Prelom roka prirodzene prináša náladu a motiváciu zmeniť svoje návyky k lepšiemu. Pravdepodobne ste si však za tie roky už všimli, že "schudnúť, prestať fajčiť a zlepšiť vzťahy v rodine i na pracovisku" nie je také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohlaď zdať. A to z mnohých dôvodov. Jedným z nich môže byť aj fakt, že sa k týmto problémom staviame nesprávne najmä z hľadiska motivácie. Preto vám možno prospeje, ak tento rok svoje predsavzatia vezmete z iného konca.

Tento rok už konečne - a teraz doplňte, čo si každý rok hovoríte. Schudnem? Nebudem toľko riešiť, čo potrebujú ostatní? Naučím sa hovoriť nie? A úprimne - ako dlho to podľa vás vydrží tento rok? Nájsť správnu motiváciu totiž vôbec nie je jednoduché.

Ak máte za sebou pár nesplnených novoročných záväzkov, a napriek tomu aj tento rok pocit, že je správny čas na zmenu, máme pre vás tip. Neriešte tento rok, čo by ste "mali". Začnite s tým, čo vás bude baviť. To je totiž základný predpoklad k úspechu.

Najlepšie je nájsť si také činnosti, ktoré vás budú baviť. A ktoré vlastne želaný efekt prinášajú ako "vedľajší produkt". Baví vás tancovať? Nájdite si príležitosť alebo lekcie a uvidíte, že kilá pôjdu dole bez trápenia. Radi jete? Skúste venovať pár hodín nie tomu, aby ste si z jedla urobili nepriateľa a niečo zakázané, ale naopak - nájdite si zdravšie a menej kalorické alternatívy vašich obľúbených jedál.

Chcete žiť v nadchádzajúcom roku kvalitnejší život? Tu je zoznam pätnástich skvelých, zábavných, odpočinkových i aktívnych predsavzatí, ktoré vám prinesú nielen radosť, ale aj zdravotné benefity a lepší pocit zo seba samého. Určite si medzi nimi vyberiete.

  1. Buďte viac s ľuďmi, ktorí vám robia radosť
  2. A tých, ktorí vám berú energiu, vídajte oveľa menej
  3. Neporovnávajte sa s ostatnými
  4. Viac cestujte a spoznávajte nové miesta, aj keby to malo byť len kúsok od vášho bydliska
  5. Vyskúšajte nové recepty a jedlá
  6. Viac relaxujte
  7. Hovorte so sebou láskavo
  8. Skúste tráviť menej času pred televíziou alebo smartfónom
  9. Doprajte si dostatok spánku
  10. Viac počúvajte a menej hovorte
  11. Komplimenty prijímajte s radosťou a len so slovami "ďakujem"
  12. Povedzte občas "nie" bez pocitu viny
  13. Nájdite si každý deň niečo, čo vás rozosmeje
  14. Pite bylinkové čaje alebo kávu a tieto chvíľky si užívajte
  15. Uisťujte sa každý deň, že vaši blízki vedia, že ich máte radi

 
Viac o téme: Zdravie Šťastie Nový rok Motivácia Predsavzatia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, myhealth

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy