Týchto 8 vecí budete v starobe ľutovať: Napravte to, kým máte čas

Zdroj: Gettty Images

Je ťažké uvedomiť si a vnímať, ako život rýchlo plynie. Aj vy si stále hovoríte, že niečo urobíte neskôr, potom, inokedy? Pravdou však je, že neskôr, potom a inokedy už nemusí prísť. A tak len zbytočne strácate drahocenný čas. Preto by ste si mali pripomenúť, čomu venovať svoj čas. Toto je to najdôležitejšie, čomu by ste mali venovať svoj čas, aby ste na staré kolená neľutovali premárnené šance a príležitosti.

 

 

  1. Že ste strávili málo času s blízkymi
    Aj keď žijeme v zhone, sú veci, ktoré by mali dostať prednosť vždy. Sú to vaši blízki. Vaši rodičia, starí rodičia, súrodenci, blízka rodina, priatelia. O pár rokov už totiž môže byť na dobiehanie zameškaného neskoro a budete si vyčítať, že ste s nimi netrávili viac času.
  2. Že ste premárnili čas hlúposťami
    Zdolať celú hru na Playstation je skvelé, predstavte si však, čo všetko ste mohli stihnúť hodinami strávenými poraziť imaginárneho nepriateľa či prejdením vymysleného sveta. Mohli ste sa učiť nové veci, jazyky, vidieť priateľov, rodinu – urobiť pre seba viac, ako sa obdivovať za zdolanie hry.
  3. Že ste nežili zdravo
    Prídete z práce domov a jediné, na čo sa dokážete rozhýbať, je pivo s kamarátmi, alebo seriál na gauči? Ak neinvestujete do svojho zdravia, v starobe sa vám to vráti. Ušetrite si mnoho zdravotných problémov, predovšetkým v dnešných časoch, kedy sa ľudstvo hýbe veľmi málo. Doprajte si prechádzky, turistiku, plávanie, choďte aspoň raz za čas do fitka – vaše telo sa vám poďakuje.
  4. Že ste málo cestovali
    Ak si myslíte, že čas, kedy budete môcť cestovať a vidieť krajiny, ktoré ste vždy túžili navštíviť, ešte len príde, mýlite sa. Ak sa nerozhýbete hneď teraz, zostanú vám len nesplnené sny a túžby. A krajiny, ktoré ste chceli navštíviť, budete obdivovať len na obrázkoch.
  5. Že ste venovali príliš veľa času práci
    Áno, v danom momente sa vám možno zdá, že robíte veľa pre svoju kariéru. Ak však práca pohlcuje celý váš – aj osobný, život, robíte chybu. Nakoniec vám totiž môže ostať iba vaša práca. A taký život je, hoci si to možno teraz nemyslíte, veľmi smutný.
  6. Že ste sa neučili nové veci
    Učenie sa nových jazykov, zručností a schopností – toto všetko vás obohatí a posunie vpred. Nečakajte, že sa budúci rok prihlásite na kurz cudzích jazykov, nehovorte si, že keď budete mať viac času, zabŕdnete do programovania. Prihláste sa hneď teraz, investujte do seba, neskôr si budete ďakovať.
  7. Že ste zostali v práci, ktorú nenávidíte
    Je jednoduchšie zostať vo svojej komfortnej zóne – veď aj v práci, ktorú neznášate, sa to dá nejako pretrpieť. Avšak čím dlhšie v nej zostanete, tým viac budete nespokojnejší, nešťastnejší a zatrpknutejší. Zaslúžite si lepší život. Bez malého risku to však nepôjde. Naberte odvahu a vyberte sa za lepšou prácou.
  8. Že ste príliš veľa snívali namiesto toho, aby ste si sny splnili
    Snívanie je krásne, ale pokiaľ sa nerozhodnete splniť si svoje sny, je to len strata času.
Viac o téme: Spokojnosť Šťastie
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: getty images
 
Staršie správy
Staršie správy