Štvorčlenná rodinka: Vykašľali sa na prácu a rozhodli sa cestovať v školskom autobuse

Andy, Amber, Jake a Daisy sú rodinka z Nového Zélandu, ktorá teraz cestuje na plný úväzok prerobenom školskom autobuse. Jedného dna dali v práci výpoveď a jednoducho sa rozhodli od základov zmeniť svoj životný štýl. Na internete zdieľali fotografie zo svojho prechodného bydliska, ktorý sa celkom vydaril, najmä s ohľadom na to, že išlo o „kutilský“ projekt dvoch ľudí, ktorí nemali s prerábaním autobusov v na pojazdné domovy žiadne skúsenosti.

„Naše životy boli hektické, neustále sme sa ponáhľali na nejaké stretnutia, snažili sa spĺňať všetky pracovné úlohy včas. Teraz máme obrovské množstvo voľného času a môžeme ho využiť na veci, na ktorých nám naozaj záleží. Náš život dramaticky spomalil a je neuveriteľné, aký sme boli vystresovaný a zaneprázdnený a ani sme si to uvedomili.“ vyjadril sa otec rodiny.

Štvorčlenná rodinka: Vykašľali sa Galéria fotiek (5)

Predtým sme bývali v hlavnom meste a bolo to šialené a veľmi drahé, mali sme málo času na náš vzťah a neustále sme žonglovali medzi prácou, povinnosťami a deťmi. Na internete sme našli autobus Volvo BF6 z roku 1987 a celý sme ho prerobili. Mali sme nulové skúsenosti so stavaním, elektrikou alebo inštalatérskou prácou, všetko sme sa naučili cez YouTube alebo Google a trvalo to asi 12 mesiacov.

Štvorčlenná rodinka: Vykašľali sa Galéria fotiek (5)

Bolo to ťažkých 12 mesiacov ale dostalo nás to z pasce. Pre mladé rodiny je takmer nemožné kúpiť si slušný dom v dobrej štvrti. Mesačné nájomné predstavovalo asi 3000 dolárov. Teraz naše mesačné náklady predstavujú asi 400 dolárov. Energiu získavame pomocou solárnych panelov, parkujeme kde chceme alebo ostávame v kempoch zadarmo.

Štvorčlenná rodinka: Vykašľali sa Galéria fotiek (5)

Život v autobuse však nie je iba cestovanie a zábava. Museli sme upustiť z vecí, ktoré sa dajú považovať za luxus ako chodenie do reštaurácií, kín alebo veľké nakupovanie.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
Viac o téme: Peniaze Práca Autobus Zmena Život Manželia Cestovanie
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Youtube Foto: Net

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy