Nárok na podporu a výpoveď

poradnaporadna

Budem mať nárok na podporu v nezamestnanosti, ak som bola zamestnaná nasledovne: 2003-2008 štúdium na dennom štúdiu VŠ, trvalý pracovný pomer na Slovensku, 09. 06.–15. 08. 2008 trvalý pracovný pomer na Slovensku 16. 08. 2008. Plánujem skončenie prac. pomeru výpoveďou k 29.4.2011 prosím aj o radu, kedy je najvhodnejší dátum výpovede a aká forma výpovede.

Poradňa: Podmienkou na vznik nároku na dávku v nezamestnanosti je, že poistenec v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bol poistený v nezamestnanosti najmenej dva roky, t. j. 730 dní.

 

Ohľadom druhej časti otázky, t.j. skončenia pracovného pomeru uvádzame, že pracovný pomer nekončí podaním resp. doručením výpovede, ale až uplynutím výpovednej doby. Ak dáva výpoveď zamestnanec, výpovedná doba je dva mesiace a začne plynúť prvý deň kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede, t. j. ak je výpoveď doručená zamestnávateľovi 29. 4., výpovedná doba plynie počas mesiacov máj a jún a pracovný pomer sa skončí 30.6., ktorý je posledným dňom trvania pracovného pomeru. Výpoveď musí byť písomná a musí byť doručená zamestnávateľovi.

 

04.05.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Vypoved Kariera2011 Podpora v nezamestnanosti
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy