Výpoveď počas tehotenstva

poradnaporadna

Môže zamestnávateľ dať počas tehotenstva zamestnankyne výpoveď z dôvodu jej nízkej výkonnosti. Konkrétne ide o predajné výsledky, ktoré sú nižšie ako u kolegov.

Poradňa: Zamestnávateľ vo všeobecnosti môže dať zamestnancovi výpoveď, ak zamestnanec neuspokojivo plní pracovné úlohy a zamestnávateľ ho v posledných šiestich mesiacoch písomne vyzval na odstránenie nedostatkov a zamestnanec ich v primeranom čase neodstránil. Výzva nemusí byť písomná, ale musí byť splnená podmienka, že zamestnávateľ zamestnanca v období posledných 6 mesiacov písomne vyzval na odstránenie vytýkaných nedostatkov a zamestnanec ich napriek tomu v primeranom čase neodstránil. (§ 63 ods. 1 písm. d).

 

Zamestnávateľ nesmie dať výpoveď zamestnankyni, ktorá je tehotná. Tento zákaz vyplýva z ustanovenia § 64 Zákonníka práce, ktorý v ods. 3 ustanovuje prípady, kedy tento zákaz neplatí, ale výpoveď z vyššie uvedeného dôvodu nie je medzi takého prípady zaradená, preto platí, že zamestnávateľ nemôže dať z vyššie uvedeného dôvodu výpoveď zamestnankyni, ktorá je tehotná.

 

08.04.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Tehotenstvo Vypoved Kariera2011
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy