Výpoveď bez udania dôvodu

trhtrh

Môže zamestnávateľ "prikázať" zamestnancovi podať výpoveď ?

Zamestnávateľ je oprávnený dať zamestnancovi výpoveď len z dôvodov vymedzených v Zákonníku práce, konkrétne v ustanovení § 63 ods. 1 a 2. Prvou skupinou dôvodov sú organizačné dôvody ( zrušenie alebo premiestnenie zamestnávateľa, nadbytočnosť) v druhej skupine výpovedných dôvodov sú zdravotné dôvody a strata alebo nesplnenie odborných predpokladov na výkon práce.
Zamestnávateľ nie je oprávnený „prikázať“ zamestnancovi podať výpoveď. V takomto prípade sa zamestnávateľ pravdepodobne snaží vyhnúť povinnosti vyplatiť odstupné, na ktoré má zamestnanec nárok pri skončení pracovného pomeru z organizačných dôvodov dohodou alebo výpoveďou zo strany zamestnávateľa.
Presunutie zamestnanca na iné pracovné pozície je potrebné posudzovať podľa dojednania o pracovnej pozícii a náplni práce uvedenej v pracovnej zmluve. Vykonávať práce iného druhu alebo na inom mieste, ako boli dohodnuté v pracovnej zmluve, je zamestnanec povinný len výnimočne, ak nemôže prácu vykonávať napr. zo zdravotných dôvodov doložených lekárskym posudkom alebo na základe rozhodnutia súdu alebo iného orgánu. Zamestnávateľ môže preradiť zamestnanca aj bez jeho súhlasu na čas nevyhnutnej potreby na inú prácu, ako bola dohodnutá, ak je to potrebné na odvrátenie mimoriadnej udalosti alebo na zmiernenie jej bezprostredných následkov.
V iných ako vyššie uvedených prípadoch nie je zamestnávateľ oprávnený svojvoľne zamestnanca preradiť na inú prácu ako bola dohodnutá v pracovnej zmluve ani zamestnávateľ ani nemôže zamestnancovi znížiť mzdu dojedanú v pracovnej zmluve. Dohodnutý obsah pracovnej zmluvy možno zmeniť len vtedy, ak sa zamestnávateľ a zamestnanec dohodnú na jeho zmene. Zamestnávateľ je povinný zmenu pracovnej zmluvy vyhotoviť písomne. Ak takejto dohode nedošlo, zamestnanec má nárok na doplatenie zostávajúcej časti mzdy.
Po preštudovaní ustanovení pracovnej zmluvy o pracovnej pozícii a náplni práce je možné zamestnávateľa vyzvať, aby zamestnancovi prideľoval prácu podľa pracovnej zmluvy. V prípade porušenia práv zamestnanca je možné sa obrátiť na miestne príslušný inšpektorát práce.

Viac o téme: Trh
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy