Nesplnenie pracovných povinností a nevyplatená mzda

poradnaporadna

Moja šéfka mi oznámila, bez akýchkoľvek predchádzajúcich upozornení, že mi nevyplatí mzdu na účet. Stane sa tak až po tom ako doplním a odovzdám skompletizovanú všetku dokumentáciu za celý rok. Má právo pozastaviť mi vyplatenie celej mzdy, keď chodím do práce, plním si všetky ostatné pracovné povinnosti vyplývajúce z prac. zmluvy? Som si vedomá, že mám určité resty, ale na tie mám svoje dôvody .Predtým sme sa spolu párkrát nezáväzne rozprávali, čo všetko treba ešte dokončiť, ale nikdy som nedostala žiadne konkrétne termíny.

Poradňa: Ak zamestnanec neplní svoje povinnosti, zamestnávateľ ho na túto skutočnosť môže písomne upozorniť a určiť ju primeraný čas na nápravu. Zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď, ak zamestnanec neuspokojivo plní pracovné úlohy a zamestnávateľ ho v posledných šiestich mesiacoch písomne vyzval na odstránenie nedostatkov a zamestnanec ich v primeranom čase neodstráni.

 

Ak má práca zamestnanca nedostatky, zamestnávateľ nemôže zamestnancovi nevyplatiť alebo pozastaviť vyplatenie mzdy ani vykonať zrážku zo mzdy. Viac o tejto téme sme písali v článku Zrážky zo mzdy bez súhlasu zamestnanca.

 

11.05.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Kariera2011 Zrazky zo mzdy
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy