Pravidlá pre zakladanie eseročiek sa zmenia

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Od 1. decembra už nebude možné splácať vklad do eseročky v hotovosti do rúk sprácu, ale priamo na účet banky.

Takmer tri štvrtiny nových spoločností s ručením obmedzeným sú subjekty, ktoré majú len jedného spoločníka. Ten je zároveň aj konateľom.

"Toto číslo len potvrdzuje avizovaný záujem živnostníkov po nedávnych legislatívnych zmenách o prechod zo živnosti na spoločnosť s ručením obmedzeným," informovala spoločnosť SroOnline na základe vlastného prieskumu.

Firma rovnako zistila, že takmer každá 15. založená spoločnosť využíva virtuálne sídlo v Bratislave alebo v Košiciach. To slúži ako alternatíva k prenájmu kancelárie v prípade, ak zakladatelia spoločnosti nemajú vlastnú nehnuteľnosť, ktorú by mohli zapísať ako sídlo do obchodného registra.

Pravidlá pre zakladanie súkromných spoločností na Slovensku sa však onedlho zmenia. Stane sa tak v rámci pripravovanej novely Obchodného zákonníka, ktorej navrhovaná účinnosť sa posunula z 1. októbra na 1. december tohto roka. Od tohto dátumu už bude potrebné vložiť základné imanie vo výške 5000 eur do banky.

"Doteraz najčastejšie využívaný spôsob splácania vkladu 5000 eur v hotovosti k rukám správcu vkladu už nebude možný," upozornila spoločnosť.

 

Viac o téme: S.r.o. Domáce Podnikanie Základné Eseročka Imanie Vklad
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy