Benefity po smrti. Ponúka ich Google pre zamestnancov

Google ponúka benefity po smrti zamestnancov.Google ponúka benefity po smrti zamestnancov. Zdroj: photl.com

Okrem benefitov počas práce ponúka spoločnosť aj ďalšie výhody pozostalým svojich zamestnancov, ktorým zabezpečí budúcnosť.

Nie je žiadnym prekvapením, že zamestnanecké výhody spoločnosti Google patria k jedným z najlepších. Spoločnosť ponúka bezplatné služby kaderníka, práčovňu, fitnes, gurmánske stravovanie, zdravotné ošetrenie či vysoko-technické toalety. To však ešte nie je všetko. Všetky vymenované služby si zamestnanec môže užiť počas svojho života. Avšak po ich smrti prichádzajú na rad ďalšie firemné výhody.

Môže to znieť naozaj divne, ale najväčšou perlou sú benefity, ktoré ponúka Google pozostalým svojich pracovníkov.  

„Iba nedávno sme oznámili možnosť poberania týchto benefitov,“ povedal Laszlo Bock, hlavný viceprezident pre ľudské zdroje v Google.

Spoločnosť bude vyplácať časť mzdy zamestnancov (odmeňovací balíček) aj po ich smrti a to po dobu desiatich rokov. Finančnú podporu dostanú manželky, partnerky a deti zosnulých zamestnancov. Okrem toho ich deťom bude spoločnosť vyplácať tisíc dolárov až do dovŕšenia devätnásteho roku života alebo do veku dvadsaťtri rokov, v prípade, ak sú študenti.

Google pristúpil k tomuto kroku, aby pomohol rodinám v ich zroňujúcej životnej situácii. Nie je to žiaden benefit, že firmu opúšťa jeden z ich pracovníkov, preto sa spoločnosť rozhodla podporiť ich rodiny.

Cieľom Google je zvýšiť atraktívnosť väčšiny ponúkaných zamestnaneckých výhod, aby podporili šťastie, tvorivosť a produktivitu zamestnancov počas ich života. Už od prvého dňa svojich zamestnancov sa Google snaží predvídať ich životné udalosti. Nárok na materskú dovolenku má žena v dĺžke trvania osemnásť mesiacov a otec po dobu šesť mesiacov. Keď sa opäť vrátia do práce, o ich deti sa stará opatrovateľka.

Experti, starajúci sa o zamestnancov Google používajú viaceré metódy na zistenie potrieb zamestnancov. Každý rok uskutočňujú prieskum pod názvom Googlegeist, pričom je meraná teplota zamestnancov v jednotlivých miestnostiach. Tieto údaje následne zanalyzujú, aby sa identifikovali trendy, skupiny zamestnancov, ktorí spoločne zdieľajú svoje nápady a myšlienky. Google pracuje na zdokonaľovaní pracovného prostredia nielen preto, aby zdokonalili pracovné prostredie, ale aj preto, aby pracovali na retencii zamestnancov a na zvyšovaní ich výkonu.

Viac o téme: Google Výhody Benefit Benefity
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Forbes.com; ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy