Vyradili vás z úradu práce? Odhláste sa zo sociálky!

Ak si poberateľ dávky v nezamestnanosti nájde prácu, musí to oznámiť Sociálnej poisťovni.Ak si poberateľ dávky v nezamestnanosti nájde prácu, musí to oznámiť Sociálnej poisťovni. Zdroj: photl.com

Ak si poberateľ dávky v nezamestnanosti nájde prácu, musí to oznámiť Sociálnej poisťovni. Nárok na dávku v nezamestnanosti mu potom zaniká.

Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje poberateľov dávky v nezamestnanosti, že ak sa zamestnajú a sú vyradení z evidencie uchádzačov o zamestnanie na úrade práce, majú povinnosť oznámiť to pobočke SP podľa trvalého bydliska.

Príjemca dávky v nezamestnanosti je totiž povinný do ôsmich dní oznámiť všetky zmeny, ktoré majú vplyv na trvanie nároku na dávku, zánik nároku na dávku, na nárok na jej výplatu a jej sumu. K oznamovacím povinnostiam príjemcu dávky v nezamestnanosti patrí povinnosť pobočke Sociálnej poisťovne písomne do ôsmich dní oznámiť zmenu mena, priezviska a adresy, na ktorej sa zdržiava.

Ak je poberateľ dávky v nezamestnanosti vyradený z evidencie úradu práce ako uchádzač o zamestnanie, potom je jeho povinnosťou, aby túto skutočnosť oznámil osobne alebo písomne (neformálnym listom) do ôsmich dní od jej vzniku, keďže vyradením z evidencie uchádzačov o zamestnanie mu nárok na dávku v nezamestnanosti zaniká.

Viac o téme: Úrad Poisťovňa Práce Sociálna Evidencia SP Uchádzačov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy