Mzda v službách vzrástla na 820 eur

Mzda rástla v oblasti predaja a opráv áut, ako aj v oblasti trhových služieb.Mzda rástla v oblasti predaja a opráv áut, ako aj v oblasti trhových služieb. Zdroj: photl.com

Priemerná reálna mesačná mzda v januári medziročne najviac vzrástla v oblasti predaja a opráv motorových vozidiel, vo vybraných trhových službách a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev.

V januári tohto roka sa v porovnaní s minulým rokom zvýšila priemerná nominálna mzda v oblasti predaja a opráv motorových vozidiel o 5,9 %. Dosiahla tak úroveň 768 eur. Vyplýva to z najnovších údajov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR na svojej internetovej stránke.

Podobne rástla mzda aj vo vybraných trhových službách, a to o 5 % a dosiahla 820 eur. V prípade reštaurácií a pohostinstiev stúpla na 370 eur, teda o 3,4 %. Zvýšila sa aj v priemysle, a to o 3,1 % na 842 eur alebo v stavebníctve o 2,5 % na 581 eur.

Naopak klesala v doprave a skladovaní o 4,8 % na 716 eur a v informačných a komunikačných činnostiach o 3,4 % na 1645 eur.

Zároveň priemerná reálna mesačná mzda v januári medziročne vzrástla v oblasti predaja a opráv motorových vozidiel o 3,4 %. Vo vybraných trhových službách to bolo o 2,5 % a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 1 %. Ďalej zaznamenala nárast v priemysle o 0,7 % či v stavebníctve a ubytovaní zhodne o 0,1 %.

Znížila sa v doprave a skladovaní o 7 %, informačných a komunikačných činnostiach o 5,7 %, vo veľkoobchode o 0,9 % a v maloobchode o 0,4 %.
 

Viac o téme: Predaj Oprava Domáce Plat Mzda Služby Áut Priemerná
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy