Zabavte sa na pracovisku. Hry, ktoré si môžete zahrať s kolegami

Radosť v práci zvyšuje produktivitu.Radosť v práci zvyšuje produktivitu. Zdroj: photl.com

Práca nemôže byť iba o práci, ale aj o zábave. Zabavte sa počas pracovnej doby s kolegami, s ktorými vychádzate a viete, že sú za každú srandu. Ponúkame vám pár tipov, ako sa v práci zabavíte.

Keď odchádzate z domu do práce, ako často si poviete, že sa idete do práce zabávať? Americký spisovateľ William Faulkner povedal, že práca je jediná vec, ktorú človek dokáže vykonávať osem hodín denne. Práca je mäsom života, potešenie zákuskom. Túto múdru vetu povedal zakladateľ časopisu Forbes Bertie Charles Forbes. Prečo by ste však z práce, ktorú vykonávate nemohli mať radosť?

Ak by ste vedeli, že v práci vás čaká zábava, určite by ste do nej radi chodili. Boli by ste zároveň šťastnejší a viac produktívnejší. Zamestnanci Google sú napríklad platení za to, že počas pracovnej doby hrajú volejbal, bowling alebo lozia na lezeckej stene. V LinkedIn môžu zamestnanci hrať stolný futbal alebo ping-pong.

Odborníci sa prikláňajú k názoru, že hra počas pracovnej doby podporuje kreativitu zamestnancov a zvyšuje ich produktivitu. Akákoľvek forma hry znižuje stres, podporuje optimistické zmýšľanie a zvyšuje motiváciu. Výborný efekt má aj na koncentráciu a húževnatosť do ďalšej práce.  Keď je človek zapojený do hry stráca tzv. psychické bariéry a prestáva cenzurovať svoje myšlienky. Preto mu kreatívne nápady môžu „padať“ z rukáva. Skúste si aj vy spraviť v práci zábavu.

Zábava v práci, môže byť aj počas pracovnej doby:

  1. Príchod a odchod
    Čím skôr prídete do práce, tým viac budete produktívni. Odhliadnuc od všetkých povinností, ktoré máte pred príchodom do práce, s dohodnutými kolegami môžete súťažiť o skorý príchod do práce. Ten, ktorý príde posledný do práce, musí na druhý deň priniesť po jednom cukríku (alebo niečo iné) každému kolegovi, ktorý sa zapojil do súťaže. Ak sa dohodnete na sladkej pochutine, môžete mať na stole pripravenú malú vázu alebo šálku, ktorá sa vám bude pomaly zapĺňať dobrotami.
     
  2. Káva a čašník
    Zavolajte kolegov na rannú kávu a zahrajte si medzi sebou papier, kameň, nožnice. Kto z hry vypadne, robí kávu pre svojich kolegov a „zahraje si“ úlohu čašníka. Kávu odnesie až na pracovné miesto svojich kolegov.
     
  3. Tematické oblečenie
    Možno budete pre menej chápavých kolegov divní, ale nenechajte sa odradiť. Opäť sa vo svojom tíme alebo s vybranými kolegami dohodnite na tematickom oblečení v jeden deň v týždni alebo v mesiaci, v ktorom prídete všetci do práce rovnako o. Môžete  si dať červenú košelu, tričko alebo blúzku. Zvoliť si môžete aj inú farbu alebo inú potlač na oblečení.
     
  4. Behanie na obed
    Aj vám sa stáva, že sa s kolegami dohodnete na presne stanovenom čase obeda, ale vždy jeden z kolegov mešká? V takomto prípade si zaveďte jasné pravidlá, aby ostatní neutrpeli stratou času pri meškaní. Dohodnite sa na pravidle, že kto mešká pôjde pešo hore schodmi (alebo aj dole schodmi). Ak pracujete na nižšom podlaží, vymyslite si náročnejší „trest“.

Ak máte priestor na pracovisku, môžete sa s vedením spoločnosti dohodnúť na zakúpení herných pomôcok, ako napríklad, šípky na stenu, biliardový stôl alebo nafukovacia fit lopta. Nezabudnite však aj na uvedenie dôvodu, prečo sú dané predmety užitočné k práci. Pri dobrom počasí si môžete s kolegami spríjemniť aj pracovný obed. Vybrať sa môžete na piknik (pri dobrom počasí). Stačí sa dohnúť, že každý z kolegov niečo prinesie. Nezabudnite však na deku na sedenie a umelohmotný príbor a taniere. Po ceste z obeda ich jednoducho vyhodíte do koša. Želáme vám veľa pracovných dní, ktoré prežijete s úsmevom na tvári.

Viac o téme: Pracovisko Práca Zábava Radosť Hry Zamestnanci Sranda
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: Andrea Miklasová

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy