10 otravných pracovných návykov kolegov

Ľudí pri práci vyrušuje aj hlasné rozprávanie kolegov do telefónu.Ľudí pri práci vyrušuje aj hlasné rozprávanie kolegov do telefónu. Zdroj: photl.com

Hluční kolegovia, hlasné mobilné zvonenie, páchnuce potraviny ako aj iritujúce návyky kolegov a problémy s počítačom. To všetko sú veci, ktoré otravujú zamestnancov pracujúcich v kancelárii. Prieskum o negatívnych návykoch priniesla spoločnosť Samsung Electronics vo Veľkej Británii.

Je iba málo pravdepodobné, že vychádzate so všetkými kolegami. Hlavne, ak pracujete v otvorených kancelárskych priestoroch. "Open space office"sa začal využívať, aby firma ušetrila hlavne náklady za prenájom a zabezpečila lepšiu komunikáciu medzi nadriadenými a podriadenými. "Open space office" prináša aj množstvo nevýhod, keďže sa na jednom mieste nachádza väčšie množstvo ľudí, ktorí majú iné návyky. Sú však veci, ktorým sa môžete vyhnúť aby ste sa nestali zdrojom neustáleho iritovania vašich kolegov v kancelárii.

Ako riešiť iritujúce správanie kolegov?
Ak vám jeden z vašich kolegov znepríjemňuje pracovné prostredie, mali by ste sa uistiť v tom, čo vás na ňom irituje. Rozhodnite sa aj, ako budete pristupovať k jeho zlozvykom a položte si otázku: Ovplyvňuje vás jeho správanie natoľko, že nemôžete vykonávať svoju prácu?

Návyky kolegov, ktoré menujeme nižšie môžu ovplyvniť vašu prácu. Preto sa osmelte a vyzvite vášho kolegu v priateľskom duchu, či môže zastaviť dané spôsoby. V tom lepšom prípade sa môže stať, že ani netuší, že svojim správaním alebo zvykmi vyrušuje ostatných.

Ak aj napriek rozhovoru a upozorneniu na zlozvyky s nimi nemieni váš kolega skončiť, zvážte ešte jeden rozhovor. Ale pozor na to, aby ste si nezhoršili nepokazili vzájomné vzťahy. Alebo jednoducho snažte sa nemyslieť na jeho zlozvyky a nájsť spôsob, ako ich ignorovať.

10 otravných návykov kolegov:

  1. Hlasné rozprávanie a telefonovanie
    Určite to poznáte, niektorí kolegovia radi rozprávajú do telefónu tak, aby ich všetci okolo nich počuli a vy nemáte inú možnosť ako počúvať jeho rozhovor. Ešte horšia situácia môže nastať, keď váš kolega zapne hlasné vytáčanie a nechá hlasný odposluch v telefóne, čím všetci jeho kolegovia v miestnosti počúvajú obsah rozhovoru.

  2. Otravné zvonenia
    Niektorí kolegovia zvyknú pravidelne meniť zvonenie v mobilných telefónoch. Sťahujú si alebo kupujú zvonenia, ktoré sú pre nich atraktívne a nechávajú telefón vyzváňať dlhú dobu. Vám potom, ak keď odchádzate z kancelárie „zvoní“ v ušiach ich melódia z mobilu.

  3. Konzumácia silne aromatických jedál
    Napriek faktu, že sa vo vašom "open space office" nachádza kuchyňa alebo jedálenská miestnosť, vaši kolegovia sa rozhodli zjesť vaječný sendvič alebo tuniaka z cibuľou medzi ostatnými kolegami. „Soľ do rany“ vám ešte pridá, ak obal z bagety alebo nedojedenú časť jedla hodia do koša pod váš stôl a celé doobedie sa kanceláriou rozprestiera nepríjemný zápach.

  4. Pôžička peňazí
    Ešte horšie, ako utrpenie z prenikavého zápachu v kancelárii je fakt, že ste kolegovi požičali peniaze na jeho čerstvo zakúpené zapáchajúce jedlo, pritom jeho plat je rovnaký alebo o niečo vyšší ako ten váš.

  5. Príliš veľa cigaretových prestávok
    Niektorí kolegovia si veľmi často robia fajčiarske prestávky, ktoré patria do ich denného rituálu. Ste jeden z nich? Tak potom by ste mali obmedziť počet fajčiarskych prestávok alebo skončiť s fajčením počas pracovnej doby.

  6. Oneskorené príchody do práce
    Každé ráno sa váš kolega ponáhľa prejsť cez dvere kancelárie s takým hlukom, akoby chcel upútať na seba pozornosť. Potom sa však sťažuje, aký je nervózny z toho, že prišiel neskoro do práce, ale nie je to jeho chyba. Často používa výhovorky o dopravnej zápche, o pokazenom autobuse, či o chorľavej starej mame.

  7. Požičiavanie kancelárskych potrieb
    Niektorí vaši kolegovia si pravidelne od vás požičiavajú kancelárske potreby, ale nikdy ich nevrátia naspäť. Spomenú si iba v najvyššom štúdiu vášho rozčúlenia, kedy kancelárske potreby hľadáte po celom stole.

  8. Hlasné prehrávanie hudby
    Veľa kolegov si myslí, že ak budú počúvať hudbu na slúchadlách, nikoho nebudú vyrušovať. Ale mýlia sa. Hlasné počúvanie hudby počujú aj kolegovia sediaci okolo neho a čo je najhoršie, musia počúvať plechový zvuk vychádzajúci zo slúchadiel.

  9. Odovzdávanie infekcie
    Stôl kolegov vyzerá ako malá lekáreň. V prípade potreby použijú jednu z množstva "krabičiek", alebo ochotne poskytnú pojazdnú lekáreň jednému z kolegov. Kýchajú a kašlú a ich príznaky choroby neustupujú. Iba vaše šance na chytenie infekcie sa zvyšujú.

  10. Ohováranie
    Niektorí kolegovia by si zaslúžili medailu za šírenie informácií o druhých ľuďoch v kancelárii. Takýmto spôsobom však vznikajú fámy na pracovisku, ako aj začiatok šikanovania. Ak patríte medzi ľudí, ktorí radi klebetia, radšej ignorujte nedostatky druhých ľudí a udržte si tajomstvo iba pre seba.
Viac o téme: Kolegovia Otvorené Office Priestory Návyky Zlozvyky Open Space Kancelárske
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: yahoo.careerbuilder.co.uk; red

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy