Čo robia úspešní ľudia predtým než idú spať?

Arianna Huffington, Barack Obama, Sheryl SandbergArianna Huffington, Barack Obama, Sheryl Sandberg Zdroj: koláž

Hovorí sa, že ranné vtáča ďalej doskáče. Je overené, že čím skôr človek stane, tým viac za deň stihne. Čo však produktívne môžete spraviť večer, aby ste zaspávali s príjemným pocitom po úspešnom dni?

Keby ste sa väčšiny úspešných ľudí opýtali na to, čo robia predtým než idú spať, odpovedali by vám, že pracujú. Na práci v noci predsa len niečo bude. Svet okolo vás stíchne, nie je počuť žiaden rušivý zvuk zvonka alebo hlas ľudí a nevyzváňajú žiadne telefóny. Veľa úspešných ľudí tvrdí, že spánok je mrhaním času. Zatiaľ čo väčšina populácie spí, oni sú najproduktívnejší v neskorých večerných hodinách alebo dokonca v noci. Neriadia sa pravidlom, že človek by mal zaspávať pri tme a vstávať za svetla, alebo spať každý deň rovnaký počet hodín. Niektorí najviac produktívni ľudia sú ako nočné sovy, radšej pracujú vtedy, keď je najväčší pokoj. Medzi takýchto ľudí sa radí americký prezident Barack Obama alebo bývalý britský politik Winston Churchill.

Čo robia úspešní ľudia pred zahájením spánku?

Americký prezident Barack Obama. Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR

Barack Obama, americký prezident

Barack Obama najradšej pracuje neskoro v noci. Jeho predchodca George W. Bush, si radšej skoro ráno privstal, aby mohol pracovať, ale Obama ešte o jedenástej hodine večer uskutočňuje konferenčné hovory s vedúcimi pracovníkmi a pred odchodom do postele ešte pol hodinu číta alebo píše.  

 

Benjamin Franklin Galéria fotiek (7) Zdroj: int

Benjamin Franklin, americký diplomat, novinár, filantrop

Benjamin Franklin vo svojej autobiografii načrtol plán, ktorý vedie k morálnej dokonalosti. Súčasťou plánu bola aj otázka, ktorú by si mal položiť každý človek pred spaním: „Čo dobrého som dnes urobil?“ Jeho rituálom pred spaním bolo odloženie nepotrebných vecí na svoje miesto. To radil urobiť aj ostatným ľuďom.

 

Sheryl Sandberg Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA

Sheryl Sandberg, prevádzková šéfka Facebooku

Napriek tomu, že Sheryl Sandberg pracuje pre technologickú spoločnosť vie, kedy sa má odpojiť z online sveta. Napriek tomu, že je to „bolestivé“, Sheryl má svoj rituál. Pred spaním si vypne telefón a nezapína ho, pokiaľ nevstane. Poslednou a prvou vecou, ktorú spraví na začiatku a na konci dňa je čítanie emailov.

 

Winston Churchill Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR

Winston Churchill, bývalý britský politik a premiér

Winston Churchill mal svojský tradičný denný rituál. Okolo piatej hodiny popoludní si dal malý pohárik whisky so sódou a potom si na hodinu a pol zdriemol. Bol povestný nielen vďaka svojim cigaretám a kvalitnej whisky, ale aj tým, že dokázal dlho pracovať. Nepravidelne spával a keďže nebolo možné predpokladať, kedy bude spať a pracovať, hovorí sa o tom, že navrhol usporiadať stretnutie vojenského kabinetu v jeho kúpeľni.

 

Arianna Huffington Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA

Arianna Huffington, šéfredaktorka Huffinton Post

Arianna Huffington nemá večer problém vymeniť svoj iPad alebo notebook za klasickú knihu. Do spálne si žiadnu elektroniku neberie, to je jej zásada.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 7
Viac o téme: Výkon Ľudia Spánok Úspech Produktivita Úspešní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, Text: ami, Foto: Koláž/int

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy