3 dôvody, prečo sa oplatí vstať skoro ráno do práce

Choďte spať vtedy, keď ste unavení a vstávajte v presne stanovený čas.Choďte spať vtedy, keď ste unavení a vstávajte v presne stanovený čas. Zdroj: photl.com

Majte svoju stratégiu a premôžte nechuť zo skorého ranného vstávania do práce. So správnym postupom to určite dokážete a zvýšite si produktivitu počas celého dňa.

Možno chodíte do práce na siedmu hodinu, možno máte pružný pracovný čas a musíte byť v práci do deviatej hodiny. Nevylučujeme ani fakt, že pracujete v medzinárodnej spoločnosti a vaša pracovná doba začína o druhej hodiny popoludní. V každom prípade však môžete vstať ráno skôr a deň sa vám bude zdať zrazu dlhší.

 

Keď vstanete skôr:

  1. Budete sa cítiť oveľa lepšie.
  2. Zvýši sa vám produktivita počas celého dňa.
  3. Stihnete počas dňa oveľa viac vecí.

Pravidlá ranného vstávania:

  1. Spite rovnaký počet hodín, na aký ste boli zvyknutí. Choďte radšej skôr spať, ale počet hodín vášho zaslúženého oddychu pre telo neskracujte.
  2. Neznechucujte si skoré ranné vstávanie. Namiesto toho si radšej pri zazvonení budíka povedzte, čo pekného vás čaká v daný deň.
  3. Ak máte veľké problémy so skorým ranným vstávaním, nešokujte vaše telo. Najprv si nastavte budík o pol hodinu skôr, potom môžete čas vstávania posunúť.
  4. Keď vám ráno zazvoní budík, prekonajte sa. Ďalších 10 alebo 15 minút nečinnosti v posteli vám určite nepomôžu a znova skĺznete do starých koľají.
  5. Vyskúšajte overený spôsob: Choďte spať vtedy, keď ste unavení a vstávajte v presne stanovený čas.
  6. Pozor však na blížiace sa kratšie dni a dlhšie noci. Hovorí sa, že človek by mal vstávať s denným svetlom, pretože tma nie je vhodným obdobím na to, aby bol človek aktívny a bdelý. Ak má človek nedostatok denného svetla, neskôr môže mať zlú náladu. K skorému rannému vstávaniu je potrebné prispôsobiť aj životný rytmus – chodiť skoro spávať a primerane posunúť aj konzumáciu jedál.
Viac o téme: Budík Vstávanie Budíček Práce Efektivita Produktivita Skoré Ranné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy