5 aktivít, ktoré stihnú spraviť úspešní ľudia pred 8 hodinou

Pred ôsmou hodinou môžete stihnúť viac aktivít, ako si myslíte.Pred ôsmou hodinou môžete stihnúť viac aktivít, ako si myslíte. Zdroj: photl.com

Už ste si niekedy vyskúšali vstať skôr ako zvyčajne a venovať sa iným aktivitám, ako iba ranným povinným rituálom a potom hneď utekať do práce? Skúste jednu z odporúčaných aktivít a uvidíte, že vám stúpne výkonnosť v práci.

Spravte si na sebe malý pokus. Aby ste dokázali vstať skoro ráno, potrebujete ísť spať skôr ako zvyčajne. Bude sa vám o to ľahšie vstávať. Ak ešte pred prácou stihnete ďalšie aktivity, do práce prídete viac naštartovaní a plní elánu. Efektívne využitie ranného času ešte pred začiatkom práce, môže byť kľúčom k vášmu úspešnému a zdravému životnému štýlu.

Je pravda, ak by chceli štátni úradníci využiť čas na vlastné aktivity pred prácou, museli by asi vstávať pred piatou hodinou ráno alebo aj skôr. Bývalá britská premiérka Margaret Thatcherová vstávala každý deň o piatej hodine. Frank Lloyd Wright, americký architekt a dizajnér vstával o štvrtej hodine a šéf Disney vstával o pol piatej ráno. Niektorí z vás môžu oponovať, že skoré ranné vstávanie im neprospieva, že sú viac aktívni večer. Ako však uvádza on-line magazín Inc., ranné „vtáčatá“ sú počas dňa viac aktívnejšie a produktívnejšie.

Ako začať svoj deň pred prácou?

  1. Cvičením
    Cvičenie pred prácou vám dodá energiu na celý deň a okrem toho budeme mať zo seba lepší pocit, že ste stihli niečo užitočné pred prácou. Veľmi populárne sú nielen v zahraničí, ale aj u nás cvičenia jogy. Navštíviť môžete aj fitnes centrum alebo v prípade priaznivého počasia si môžete ísť behať. Ráno dokážete mať pri cvičení viac energie, ako by ste sa rozhodli ísť cvičiť po práci. Aby však vaše telo neutrpelo veľký šok zo skorého ranného vstávania, skúste vstať prvý týždeň iba o 15 min. skôr a namiesto čakania na autobus sa prejdite na ďalšiu zastávku. Tí ľudia, ktorí sa starajú o psích miláčikov majú zaručený pobyt na čerstvom vzduchu.
     
  2. Naplánovaním dňa
    Jeden z mála okamihov, kedy je človek sám so svojimi myšlienkami je práve ráno. Preto je čas pred prácou ten správny čas, aby ste si v mysli naplánovali, čo chcete počas dňa stihnúť. Ak máte aktivít viac, je lepšie si ich poznačiť do diára alebo vášho smartfónu, aby vám neunikla jedna z činností. Ak váš čaká počas dňa v práci náročné stretnutie, doprajte si po ňom päť alebo desať minútovú prechádzku, aby ste dokázali spracovať všetky myšlienky a pripraviť sa na nové úlohy.
     
  3. Prípravou zdravých raňajok
    Nie všetci ľudia majú „pripravení“ žalúdok na skoré raňajky v pohodlí svojho domova. Nemusíte sa však trápiť nad ťažkými jedlami, ako sú praženica alebo opekané chleby vo vajíčku. Skúste niečo ľahké, spravte si odšťavený pomarančový džús alebo si zarobte domáce müsli s ovocím a mliekom. Okrem tuhého „paliva“, ktoré dostanete do svojho žalúdka, môžete mať dobrý pocit z toho, že ste pred prácou stihli pobudnúť zo svojou rodinou pri raňajkách.
     
  4. Vizualizáciou
    Jeden z úspešných motivačných spíkrov Mark Dzirasa povedal, že stav mysle určuje naše výsledky. Nemusíte drieť sedem dní v týždni po dvanásť mesiacov. Na akých vlnách je nastavené naše myslenie, takých ľudí priťahujete. Ľudia sa stále vyhovárajú, že nemajú čas. Nie je dosť peňazí, nie je dosť dobrých zamestnancov, stále používajú spojenie nie je dosť. Cieľom však nie je stihnúť všetko. Takto vysvetľuje princípy myslenia Mark Dzirasa. Vizualizácia je jedna z foriem, ako môžete dosiahnuť úspech. Predstavte si, aký deň vás čaká. Buďte pozitívne naladení. Aj jeden malý okamih vám môže vylepšiť náladu a pracovné zaťaženie budete zvládať omnoho ľahšie.
     
  5. Spísaním nepríjemných pracovných povinností
    Majte na pamäti to, že ráno je čas, kedy ste najviac odpočinutí a vaša energetická hladina je najvyššia z celého dňa. Ak vás v práci čakajú  nejaké nepríjemné aktivity, naplánujte si ich na začiatok pracovného času, kedy sa budete nachádzať v práci. Ráno z domu si pripravte zoznam vecí, ktoré ako prvé v práci vykonáte.
Viac o téme: Čas Aktivity Hodina Pred Aktivita Činnosti Prácou Ôsma
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: forbes.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy