Chcete zlepšiť svoj time management? V týchto 7 knihách nájdete zaručené triky a návody

Ako stihnúť viac za kratší čas? Riešením je správne nastavený time management. Úspešní ľudia vedia, ako na to, a tak svoje skúsenosti odovzdávajú ďalej, napríklad aj v podobe kníh. Ak chcete zlepšiť svoju efektivitu nielen v pracovnom, ale aj osobnom živote, týchto 7 kníh by ste určite nemali prehliadnuť. Môžete v nich nájsť odpovede na svoje otázky.

7 návykov skutočne efektívnych ľudí – Steven R. Covey

Tento svetový bestseller ponúka 7 hlavných princípov k vytvoreniu cieľavedomej a vnútorne vyrovnanej osobnosti. Autor na konkrétnych príkladoch demonštruje, ako dosiahnuť úspešný a harmonický život. V knihe nájdete množstvo užitočných vecí, ktoré môžete ihneď aplikovať do svojho života. 

Esencializmus – Greg McKeown

Podtitul tejto knihy je „Zamerajte sa na to podstatné“. A práve o to ide. Musíte sa naučiť robiť len tie správne a podstatné veci, aby ste mali kontrolu nad vlastným rozhodovaním. Tak nebudete zbytočne míňať čas na to, na čo netreba. 

Najprv zjedzte žabu – Brian Tracy

Autor sľubuje, že v tejto knihe nájdete 21 skvelých spôsobov, ako prestať odkladať povinnosti a stihnúť viac za kratší čas. Hovorí sa, že ráno treba začať tou najťažšou úlohou, lebo potom sa budete cítiť lepšie. Čo keď to aplikujete vo všetkých oblastiach svojho života?

Hlboká práca – Cal Newport

Možno sa ani vy nedokážete plne sústrediť na jednu vec, pretože vás vyrušujú ľudia, mobil alebo iné faktory. Táto kniha ponúka tipy, ako dosiahnuť dokonalé sústredenie v dnešnom roztržitom svete. 

undefined Galéria fotiek (2)

Mať všetko hotové – David Allen

V origináli „Getting Things Done“ – tento názov opisuje konkrétnu metódu, vďaka ktorej môžete ľahšie dosiahnuť rovnováhu medzi osobným a pracovným životom.

Koniec prokrastinácie – Petr Ludwig

Tento svetový bestseller vám ponúka 8 konkrétnych praktických nástrojov osobného rozvoja, vďaka ktorým získate väčšiu motiváciu, produktivitu, efektívnosť, ale hlavne dlhodobú spokojnosť. 

Atómové návyky – James Clear

Ide o jednu z najznámejších kníh zameraných na osobný rozvoj. Autor vás naučí, ako sa zbaviť zlých zvykov a nahradiť ich dobrými a prospešnými. Vďaka tomu si môžete osvojiť prejavy správania, ktoré vám pomôžu vo všetkých oblastiach života. 

Samozrejme, že kníh zameraných na time management a osobný rozvoj existuje veľmi veľa, avšak snažili sme sa pre vás vybrať tie, ktoré patria k najlepším a myslia si to aj čitatelia. Veríme, že vám niektoré z týchto diel naozaj pomôžu. 

Viac o téme: Knihy Time management
  • Autor: © Zoznam/siposova
  • Zdroj: Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy