Ako sa uliať v práci? Pošlite pracovné úlohy do Číny

Za amerického pracovníka odvádzal prácu čínsky pracovník.Za amerického pracovníka odvádzal prácu čínsky pracovník. Zdroj: photl.com

Americký IT špecialista sa stal pracovným „hrdinom“ v roku 2013 tým, že platil inej spoločnosti za prácu, ktorú mal sám vykonávať. Počas pracovnej doby si našiel novú zábavu, surfovanie na internete a sociálnych sieťach.

Snom mnohým ľudí v práci je, aby ich pracovné úlohy plnil niekto iný a oni by sa mohli venovať iným záujmovým činnostiam alebo tráviť čas na sociálnych sieťach. Takúto ideálnu situáciu si pravidelne zabezpečoval aj jeden americký zamestnanec nemenovanej spoločnosti, až pokiaľ na jeho nekalé praktiky neprišla dodávateľská spoločnosť Verizon.

Vysnívaný deň v práci
IT zamestnanec bol dokonca najlepším programátorom v spoločnosti. Do práce chodieval okolo deviatej hodiny a dve a pol hodiny trávil čas prezeraním videí o mačkách a surfovaním na stránke Reddit. Po tejto „ťažkej práci“ sa vybral na obed, na ktorom pobudol dve a pol hodiny. Po návrate späť do práce surfoval na stránke Reddit až do druhej hodiny poobede. Následne si aktualizoval svoj profil na Facebooku a pred odchodom domov sa pustil do písania emailov. Z práce nakoniec odchádzal okolo piatej hodiny.

Zatiaľ čo sa „produktívny“ IT pracovník zabával v práci, druhí ľudia pracovali za neho. Svoje pracovné úlohy posielal čínskemu spolupracovníkovi, ktorý vykonával jeho prácu. Ich spolupráca trvala minimálne rok, za ktorú subdodávateľovi spoločnosti zaplatil 50-tisíc dolárov ročne, čo predstavuje asi jednu pätinu platu IT špecialistu v Amerike. Nebola to však jediná „bokovka“  tohto pracovníka. Takýmto spôsobom pracoval zamestnanec aj vo viacerých firmách a zarábal stovky tisíc dolárov ročne.

Lacná pracovná sila
Najkurióznejšie na situácii však je, že programátor sa stal najlepším programátorom spoločnosti, pretože niekoľko rokov dodával pre firmu kvalitnú prácu (čisto napísané kódy) a prácu odovzdával načas.

Podľa britského denníka Daily Telegraph už zamestnanec nepracuje pre spoločnosť. IT špecialista tak ukázal na kurióznom prípade, ako sa dá využiť vo svoj prospech kapitalistický režim a lacná pracovná sila v Číne.

Viac o téme: Amerika Čína Američan Špecialista It Zahraničné Programátor Outsoursing Verizon
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdoj: theweek.co.uk; ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy