Počet žiadostí o podporu v USA klesol na najnižšiu úroveň za 5 rokov

Počet žiadostí o podporu v Amerike klesol po novom roku.Počet žiadostí o podporu v Amerike klesol po novom roku. Zdroj: photl.com

Táto správa vyvoláva v Amerike nádej, že situácia na trhu práce by sa mohla začať výraznejšie zlepšovať.

Podľa údajov, ktoré zverejnilo americké ministerstvo práce, sa počet žiadostí o podporu v týždni do 12. januára znížil o 37-tisíc na sezónne upravených 335-tisíc a dosiahol tak najnižšiu úroveň od januára 2008. Ministerstvo zároveň revidovalo údaje za predchádzajúci týždeň (do 5. januára) smerom nahor o 1000 žiadostí na 372.000.

Minulotýždňový úbytok nových žiadateľov na úradoch práce v USA bol zároveň najstrmší od februára 2010. Analytici pritom odhadovali, že počet nových žiadostí klesne o niečo miernejšie, na 368-tisíc.

Štvortýždňový priemer, ktorý je presnejším ukazovateľom, keďže nepodlieha takým výkyvom ako týždenné údaje, sa v sledovanom období znížil o 6750 na 359.250 žiadostí.

Analytici ale upozorňujú, že priaznivý vývoj na úradoch práce v minulom týždni nemožno ešte považovať za nový trend. Pripomínajú, že toto obdobie roka je z hľadiska pracovného trhu nestále a plné výkyvov.

 

Viac o téme: Podpora Zahraničné Žiadosti USA
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy