Prestaňte žiarliť na svoje okolie: Spravte toto a všetci budú závidieť vám!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Koľkokrát sa vám už stalo, že ste prechádzali fotky svojich „priateľov“ na Facebooku či inej sociálnej sieti a pichla vás včela žiarlivosti, pretože sa zdalo, že žijú oveľa vzrušujúcejší život, vyzerajú lepšie a dokonca majú aj viac peňazí ako vy. Jednoducho máte pocit, akoby celý život trávili na dovolenke a vy nemôžete inak, iba im závidieť.

 Dôvody prečo vás zožiera žiarlivosť, môžu byť nasledovné:

  1. Máte pocit, že ste niečo zameškali
    Vaši známi rýchlo postupujú po firemnom rebríčku a zarábajú veľké peniaze alebo sa im podarilo získať vzrušujúcu prácu a pôsobí to akoby každý týždeň získali ďalší doktorát. Možno práve netúžite po ničom podobnom, no keď sa s nimi rozprávate, niekedy sa cítite ako niktoš. Najmä ak sa vás niekto spýta, čo robíte a jediné čo môžete povedať je, že stále pracujete ako čašník hľadajúc sa „sám seba“.
  2. Chýba vám mentor
    Máte predstavu, čo chcete robiť, no chýba vám niekto, kto by vás viedol a učil. Netušíte, kde začať a nemá vám kto poradiť. Napriek tomu, že viete, čo by ste najradšej robili, nemáte predstavu ako začať a zožiera vás, že ľudia vo vašom okolí vyzerajú akoby to bolo úplne jednoduché.
  3. Cítite sa osamelo
    Vyzerá to, že vaši priatelia sú obklopení podobne zmýšľajúcimi ľuďmi a vy ste akoby vo vákuu. Len veľmi ťažko hľadáte niekoho, komu by ste sa mohli zveriť, kto by pochopil ako premýšľate a ubíja vás pocit osamelosti.

Prečítajte si tiež: 10 typov toxických ľudí, ktorí z vás vysávajú život: Na týchto si určite dajte pozor!​


Nastal čas sa cez žiarlivosť preniesť. Prestaňte závidieť úspech ostatným a urobte všetko, čo je vo vašich silách, aby ste ho dosiahli aj vy. Nestane sa tak však cez noc. Ak sa chcete priblížiť úspešným ľuďom, musíte dodržiavať istý postup. Pokiaľ na tom však zapracujete, určite budete schopní obklopiť sa množstvom skutočne hodnotných osôb, a potom si uvedomíte niečo úžasné – je takmer nemožné, aby ste zlyhali.

 Kedykoľvek totiž budete mať otázku, pochybnosť či obavu, ľudia vo vašom okolí vám s radosťou pomôžu. Ak nebudete vedieť ako ďalej, máte možnosť zavolať hneď niekoľkým mentorom, ktorí už podobné prekážky prekonali. Navyše budú očakávať, že sa vám bude dariť a vy ich jednoducho nebudete chcieť sklamať. Najlepšie na tom však bude, že konečne budete na ceste za tým, čo ste vždy chceli robiť.

Vybudovanie komunity priateľov a mentorov pre vás môže byť dokonalým nástrojom, ktorý váš progres posunie závratnou rýchlosťou a pomôže vám zmeniť váš život oveľa rýchlejšie.

Viac o téme: Pomoc Žiarlivý Závisť Závidieť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: entrepreneur.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy