Vyťažte z najhoršej časti týždňa: Čo robia v nedeľu večer úspešní ľudia?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Málokto sa teší na nedeľný večer. Prieskum, ktorý v roku 2013 uskutočnila Monster.com tvrdí, že až 78% opýtaných dospelých v tomto čase pravidelne pociťuje stavy smútku. Napriek tomu, že milujete svoju prácu, je prirodzené v nedeľu cítiť nervozitu zo stresu, ktorý vás čaká v pondelok ráno. Ak si však popoludnie nechcete pokaziť zbytočným nariekaním nad „nespravodlivosťou osudu“, skúste ho stráviť užitočne. Čo robia v nedeľu popoludní úspešní ľudia?

1.Trávia čas so svojimi blízkymi

Úspešní ľudia vedia, že ich čaká poriadne nabitý týždeň a budú zrejme zaneprázdnení. Snažia sa preto odhodiť všetko povinnosti i starosti aspoň v nedeľu a naplno sa venujú svojej rodine aj blízkym.

2.Naplánujú si zábavu

Plánovanie zábavy na nedeľný večer nielen predlžuje víkend, ale taktiež rozptýli myšlienky na pondelkové ráno. Čo tak skúsiť kino, kúpele alebo kolky?

3.Cvičia

Prechádzka, tenis alebo posilňovňa vám pomôžu vypotiť toxíny, ktoré ste celý týždeň zbierali a vyprázdniť si hlavu pred prichádzajúcim pondelkom.

4.Venujú sa knihám

Väčšina úspešných ľudí číta každý  večer a knihy nezanedbávajú ani v nedeľu.

5.Pripravia si týždenný plán

Nedeľný večer je ideálny na naplánovanie cieľov a deadlinov na nasledujúci týždeň.

6.Plnia svoje sľuby

Nikdy nie je dostatok času, aby sa úplne všetko stihlo počas týždňa. Nedeľný večer umožňuje nájsť si chvíľu, odpovedať na emaily a splniť záväzky.

7.Relaxujú

S očakávaním náročného týždňa, si treba dopriať hlavne dobré jedlo a kvalitný spánok.

8.Sústredia sa na pozitíva

Pondelok príde bez ohľadu na to, ako sa cítime. Skúste pred koncom týždňa myslieť pozitívne a sústreďte sa hlavne na príjemné zážitky, aby ste sa naladili na ten budúci.

Viac o téme: Práca Ľudia Smútok Stres Úspech Nedeľa Večer Pondelok
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy