4 ľudia v práci, ktorých by ste si mali za každú cenu spriateliť: Ktorí to sú?

Aby ste to v práci zvládli a chodili do nej radi, je dôležité vytvoriť si v nej dobré vzťahy. Je skvelé, ak máte okolo seba ľudí, s ktorými si rozumiete nielen po profesijnej, ale aj ľudskej stránke. Zároveň je však dobré vedieť, s ktorým človekom z firmy by ste mali snažiť dobre vychádzať za každých okolností. Toto sú štyri osoby, s ktorými by ste si mali budovať kamarátske vzťahy. Uhádnete, o koho ide?

 

 

  1. Recepčná/asistentka riaditeľka
    Ak sa spriatelíte s recepčnou či asistentkou riaditeľa (čo je veľmi často jedna pozícia), získate tým množstvo výhod. Títo ľudia totiž majú prehľad o všetkom, čo sa vo firme deje a tak budete blízko k zdroju najčerstvejších informácií. Nielen to, budete tiež vedieť, kedy má šéf dobrú náladu a kedy by ste sa za ním rozhodne nemali vybrať.
  2. Kolega z IT oddelenia
    Ak je vaším hlavným pracovným nástrojom počítač, je dobré mať za kamaráta niekoho z IT oddelenia. Raz vám totiž môže odísť myš, inokedy môže prestať fungovať klávesnica, alebo zrazu nepôjde zapnúť počítač. Koho zavoláte a kto vám príde ochotne čím skôr pomôcť? Mať kamarátske vzťahy s ľuďmi z oblasti IT sa vám určite vyplatí.
  3. Klebetník
    V každej firme je niekto, kto vie všetko o každom. A práve v tom spočíva jeho sila a zároveň aj nebezpečenstvo. Múdre príslovie však vraví, že je dobré držať si priateľov blízko, ale nepriateľov ešte bližšie. A toto je práve prípad klebetníka. Ak nadviažete priateľské vzťahy s klebetníkom, budete mať možnosť kontrolovať, aké informácie „pôjdu von“ a tým si značne uľahčíte život.
  4. Šéf
    Pre niektorých môže byť zvláštne byť kamarát so svojím šéfom. Ak sa vám to však podarí, môžete z toho len profitovať. Ak vám šéf bude dôverovať, môžete získať viac kompetencií a príležitostí, ako sa uplatniť v spoločnosti. Nemusíte sa stať pätolizačom, chváliť šéfovi oblečenie či pýtať sa ho na jeho deti. Staňte sa jeho priateľom, aby ste získali šancu ukázať sa a rozviť svoj potenciál.
Viac o téme: Práca Kolegovia Zamestnanie Kolega Úspešný Obľúbený Byť Zamestnaní Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy