Ohováranie v práci a nepríjemní kolegovia? Zistite, či nie ste obeťou mobbingu

Mobbing na pracovisku nie je žiadnou novinkou. S niektorými jeho formami sa v zamestnaní stretlo už mnoho ľudí. Správajú sa k vám kolegovia nepríjemne? Rozširujú o vás klebety? Vylučujú vás z obedov či dôležitých stretnutí? Možno aj vy ste obeťou mobbingu. Zistite, aké sú najčastejšie prejavy šikany zo strany kolegov a ako sa proti tomu brániť.

 



 

Pojem mobbing bol po prvýkrát opísaný v osemdesiatych rokoch psychológom Heinzom Leymannom. Práve on aj stojí za vytvorením pojmu mobbing, ktorý znamená skupinové terorizovanie jednotlivca rozličnými spôsobmi. Človek, ktorý je obeťou mobbingu, je často vynechaný z pracovných stretnutí, šikanéri sa tiež snažia zabrániť mu prístup k dôležitým materiálom, zvyčajne nevyhnutným pre výkon jeho práce. Obete tiež mnoho ráz zažívajú urážky, ale aj neprimeranú kritiku od svojich kolegov. „Mobbing môže mať aj skryté formy - napríklad ignorovanie kolegu, nepozývanie ho na teambuilding, či až psychické terorizovanie,” dopĺňa Peter Lazový, HR Consultant z personálno-poradenskej spoločnosti DRILL B.S.  Takýto človek – obeť mobbingu, potom zažíva veľkú psychologickú záťaž a bolesť.


Prečítajte si tiež: Počúvate v práci od šéfa tieto vety? Okamžite dajte výpoveď


Nič z toho by sa však nemuselo stať, ak by do toho zasiahol nadriadený. Tí totiž v mnohých prípadoch nechávajú šikanérov konať. Veľmi často sa stáva, že nadriadení, tímlídri či supervízori jednoducho ignorujú fakt mobbingu, inokedy sa dokonca sami pridávajú k šikane. Nie je výnimkou, ak práve šéf podnecuje podriadených k šikane konkrétneho zamestnanca. Vtedy už ide o bossing.

Fungovať na pracovisku, na ktorom človek zažíva šikanu a psychický teror, je naozaj ťažké. Aj preto sa mnohé obete rozhodnú podať výpoveď. Ich pracovné prostredie sa stane až tak nepríjemné, že by pravdepodobne boli aj tak nakoniec vyhodení. Cieľ šikanérov – donútiť obeť odísť, sa teda vo väčšine prípadov podarí splniť.
 

Aké sú najčastejšie príznaky mobbingu na pracovisku?

  1. Ohováranie, osočovanie, rozširovanie klebiet
  2. Vylúčenie z kolektívu, ignorovanie kolegu
  3. Vyhrážanie sa
  4. Zosmiešňovanie
  5. Kričanie na kolegu či nadávanie mu pred ostatnými
  6. Znevažovanie jeho práce
  7. Zamedzovanie prístupu k informáciám, nevyhnutným pre prácu
  8. Neustále kritizovanie
  9. Znevažovanie názoru kolegu
  10. Manipulovanie s osobnými vecami či pracovnými nástrojmi kolegu

Čo robiť, ak sme obeťou mobbingu v práci?

Mnoho ľudí si v prvotných fázach neuvedomuje, že sú obeťou mobbingu. Šikanéri sa totiž nemusia prejaviť „okato“, často využívajú skryté, nenápadné formy, ktoré možno len veľmi ťažko dokázať. Ak však máte pocit, že nie je náhoda, že vás na dôležité porady „zabudli“ už niekoľkokrát pozvať, alebo vás kritizujú za niečo, čo je ostatným kolegom tolerované, zbystrite pozornosť. Pravdepodobne ste obeťou mobbingu.

Čo radia odborníci, ako sa v takejto situácii zachovať? „Každá situácia je osobitná, osobne by som sa najprv poradil so spriazneným kolegom, aby som získal nezávislý pohľad,“ hovorí Lazový. „Skúste porozmýšľať, či sa napríklad sami nevyčleňujete z kolektívu - nezúčastňovaním sa obedov, teambuildingov alebo odmietaním pomoci kolegom,“ dodáva.

Ak však máte pocit, že sa vám - aj napriek vašej snahe, nedarí byť súčasťou tímu, Lazový odporúča porozprávať sa so šikanujúcim kolegom. Mnohí odborníci pri týchto rozhovoroch radia neukazovať svoj hnev, nezapájať do riešenia situácie emócie, ale jednať racionálne.


Prečítajte si tiež: Odhaľte, čo sú vaši kolegovia zač: Využite týchto 5 psychologických trikov!


Čo však v prípade, ak ani rozhovor s tými, ktorí vám na pracovisku ubližujú, nepomôže? „Ak by to nepomohlo, alebo nie je vhodné sa so šikanujúcim kolegom porozprávať, porozprávajte sa s nadriadeným alebo s HR oddelením.  Môže vás prekvapiť, že šéf nemusí o ničom vedieť, a môže veľmi pomôcť v riešení,“ odporúča Lazový. „Ak však máte pocit, že nič z toho nepomáha, skúste sa – pokiaľ je to možné, presunúť do iného tímu alebo pracovnej zmeny,“ radí Lazový.      

Nie vždy však zamestnanec takúto možnosť má. Ak neviete nájsť východisko z tejto situácie, odborníci tvrdia, aby ste sa výpovede nebáli. Dlhodobá práca v nepriateľskom prostredí má totiž na človeka veľmi negatívny vplyv, a tak je niekedy „najzdravším“ riešením opustiť miesto šikany a teroru.

Viac o téme: Teror Kolegovia Šikanovanie Mobbing Šikana Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: toughnickel; ccohs; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy