Nevonia vám vaša práca? Toto je 7 najhorších povolaní na svete

Asi každý sa niekedy rád posťažuje, že má hroznú prácu. V porovnaní s najhoršími zamestnaniami na svete však zistíte, že vaša práca možno nie je až taká príšerná. Keď sa povie najhoršie povolanie na svete, väčšine ľudí pravdepodobne napadnú smetiari. Pravda je ale taká, že existuje veľké množstvo ešte horších povolaní. Ktoré typy práce teda medzi ne patria?

Ochutnávač zvieracieho krmiva

Aj krmivá pre zvieratá musia nejako chutiť. Domáci maznáčikovia výrobcom o svojich preferenciách nič nepovedia, je teda potrebné mať zamestnanca, ktorý ochutná krmivo pre štvornohých miláčikov a určí, či nové granule chutia dobre, alebo či je potrebné obsah konzervy ešte mierne dochutiť.

Hlavne zahladiť všetky stopy

Ďalším netypickým povolaním je upratovač miesta činu. Títo ľudia musia vedieť upratať všetko, od odpadkov, stôp krvi, telesných tekutín až po exkrementy. Miesto činu je nutné po odbere vzoriek a stôp uviesť do pôvodného stavu. V momente, keď vyšetrovatelia dokončia svoju prácu, nastupuje upratovacia čata.

Nevonia vám vaša práca? Galéria fotiek (3)

Nie každý vonia po fialkách

Za pomerne zvláštne povolanie možno označiť "ovoniavačia" podpazušia. Títo ľudia pracujú v kozmetickom priemysle. Sú dôležitým článkom pri výrobe dezodorantov a iných výrobkov, ktoré majú zamedziť potenie. Ich denným chlebom je očuchávanie figurantov, ktorí predtým splnili rôzne aktivity. Pracovníci potom spíšu svoje dojmy a účinky prípravku.

Kontrola kvality hnoja

Tento proces je dôležitý najmä z dôvodu ďalšieho spracovania hnoja. Je potrebné, aby hnoj dosahoval požadovanú kvalitu. Preto nastupujú kontrolóro, ktorí niekoľkokrát denne vbiehajú na pastvu a odoberajú vzorky, aby zaručili kvalitu hnoja.

Odstraňovač tiel mŕtvych zvierat

Bohužiaľ aj toto povolanie niekto robiť musí. Na cestách pod kolesami áut zomierajú tisíce zvierat ročne. Je teda jasné, že také množstvo tiel musí z cesty zmiznúť, a to najmä z dôvodu bezpečnosti prevádzky.

Nevonia vám vaša práca? Galéria fotiek (3)

Inak to nejde alebo čistič odpadových rúr

Ani v čase, keď technológie naberajú na obrátkach, nikto zatiaľ nevynašiel techniku, ktorá by v tomto prípade zastúpila človeka. Niet pochýb o tom, že práve toto povolanie patrí k najviac páchnucim na svete. Čistič odpadových rúr sa totiž snaží udržiavať kanalizácie v relatívnej čistote.

Upratovač prenosných toaliet

Určite ste aj vy mali to ''šťastie'', že ste museli vyhľadať prenosnú toaletu, keď ste navštívili hudobný festival alebo športový zápas. Určite dobre viete, ako takéto toalety po niekoľkých hodinách ''zaváňajú'' a vyzerajú. O funkčnosť prenosných toaliet sa stará špeciálny tím upratovačov, ktorý sa ich snaží udržať v čistote.

Stále si myslíte, že je vaša práca zlá? Verte, že sú aj horšie. Ak si však hladá prácu, ktorá vás bude skutočne baviť, na Kariéra.sk nájdete stovky voľných pracovných miest z rozličných odvetví. Taktiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK. Budete tak pravidelne dostávať informácie o voľných pracovných pozíciách.

Viac o téme: Svet Pracovisko Práca Zamestnanie Povolanie
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, careeraddict

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy