Tri jednoduché stratégie na úspešné zvládanie každodenných situácií

Na internete a v odborných knihách by ste našli stovky rôznych psychologických trikov, ktoré vám môžu pomôcť v obyčajnom živote. Ich najväčšou výhodou je aplikovateľnosť takmer na kohokoľvek, lebo nerobia rozdiely medzi sociálnou skupinou, finančnými príjmami alebo dokonca vekovou hranicou. Nasledujúce rady tak môžete vo svojom živote použiť takmer okamžite po dočítaní nášho článku.

 

 

Chcete vedieť odhaliť lož?

Lož je samozrejme obrovským problémom v spoločnosti. Pokiaľ chcete ľahko odhaliť klamára priamo na mieste, nie je nič zložitejšieho, než byť absolútne ticho. Kľud v spojení s vaším priamym pohľadom do očí totiž vytvorí na príslušného psychologický nátlak. Žiadny človek ho nedokáže vydržať večne, takže sa skôr alebo neskôr rovnako dozviete pravdu. Vcelku jednoduché, nemyslíte?

Chcete dostať zakaždým pozitívnu odpoveď?

Nebolo by skvelé, keby ste na vašu otázku zakaždým dostali kladnú odpoveď? Nemusíte sa báť, že budete využívať nekalé praktiky, pretože pri rozhovore alebo pri konverzácii stačí iba ľahko prikyvovať. Vaši poslucháči dostanú povedomie signál, aby vás lepšie počúvali, takže je ďaleko pravdepodobnejšie, že budete počuť to, čo chcete.

Chcete byť v spoločnosti obľúbení?

Popularita dnes hýbe svetom, ale v malom kolektíve je absolútne zásadné. Ak chcete, aby vás mal váš nový spolužiak rád alebo aby ste lepšie vychádzali s novým kolegom z práce, jednoducho ich požiadajte o radu. Nemusí sa jednať o nič svetoborné. Požiadajte ho napríklad o pero alebo zošívačku. Dôležité je, aby sa opýtaná osoba cítila dôležitá a nezabudla na vás. To je kľúč k tomu, aby ste boli v spoločnosti populárne.

Vyššie spomínané psychologické triky sú veľmi jednoduché, takže ich môžete pri najbližšej príležitosti vyskúšať. Uvidíte, že v reálnom živote naozaj fungujú.

Viac o téme: Pracovisko Triky Tipy Práca Život Klamstvo Spoločnosť Psychologia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, makemebetter

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy