7 znakov, že nie ste introvert, ale máte osobnosť osamelého vlka

Ilustračné fotoIlustračné foto

Radi trávite čas osamote, ste samostatní a nemáte radi miesta plné neznámych ľudí? Nemusí to nevyhnutne znamenať, že patríte k introvertom. Môžete mať len osobnosť osamelého vlka. Medzi introvertom a osamelým vlkom je totiž značný rozdiel.

Ako uvádza portál Hack Spirit, byť vlkom samotárom znamená, že sa vám v samote nielen darí, ale ju aj preferujete. Nie je to len o dobíjaní energie, ale o tom, že žijete svoj najlepší život podľa vlastných podmienok.

Tieto znaky odhalia, že takýmto vlkom samotárom naozaj ste, aj keď ste si doteraz možno mysleli, že ste len introvert. 

Samota je pre vás nevyhnutná

Kým introvert načerpáva v samote sily, aby mohol ísť do spoločnosti, pre vlka samotára ide o prirodzené prostredie. Samotu k svojmu životu nielen uprednostňujete, ale aj potrebujete. Práve v týchto chvíľach ste najproduktívnejší a najspokojnejší. 

Nerobí vám problém tráviť čas sám so sebou. Dokážete byť dlhší čas osamote bez toho, aby ste sa pritom cítili osamelo. Využívate tento čas aj na svoje záľuby. 

Najlepšie pracujete sami

Tímová práca vám nič nehovorí. Uprednostňujete samotu aj vo svojej kariére, preto vám vyhovuje home office. Ste jednoducho nezávislí a neradi sa spoliehate na niekoho iného. Najlepšie si to urobíte podľa vlastných predstáv. 

Kvôli tomu máte problém požiadať o pomoc a máte tendenciu riešiť všetky problémy vo vlastnej réžii. Máte proste inštinkt spoliehať sa len na seba. To dokonca môže viesť k vyššej úrovni sebadôvery a odolnosti. 

Kvalita vzťahov nad kvantitou 

Vlci samotári nie sú automaticky asociálni, len si dôkladne vyberajú svoju spoločnosť. Uprednostňujú malý okruh priateľov a hlboké a zmysluplné vzťahy pred bežnými úletmi a veľkými partiami. Ani vás možno nezaujímajú povrchné rozhovory a small talky, ale radšej máte hlboké a dôverné rozhovory.

7 znakov, že nie Galéria fotiek (2)

Nebojíte sa odlišnosti

Nepotrebujete sa porovnávať s inými, pretože vám odlišnosť neprekáža. Uvedomujete si, že vaša jedinečnosť nie je slabosťou, ale silnou stránkou. Nepotrebujete vonkajšie potvrdenie, aby ste sa cítili dobre sami so sebou alebo so svojimi rozhodnutiami. Idete si svojou vlastnou cestou bez ohľadu na to, čo si myslia iní. 

Nenecháte sa ľahko ovplyvniť 

Či už ide o kariéru alebo osobný život, nepotrebujete byť súčasťou skupiny a prevládajúceho názoru. Viete sa postaviť sami za seba a nevyhľadávate to najpopulárnejšie. Možno kvôli tomu čelíte tlaku od okolia, no nenecháte sa ich názormi ovplyvniť. 

Ste so sebou spokojní 

Páči sa vám vaša osobnosť, aj keď je pre mnohých komplikovaná. Vy ste so sebou spokojní a nesnažíte sa zapadnúť do spoločenských noriem len preto, aby vám prijali aj iní. Namiesto toho sa zameriavate na to, aby ste boli verní sami sebe a žili život podľa vlastných podmienok.

Ste pozorní, ale prispôsobiví 

Máte zvýšený zmysel pre vnímanie, pretože viac času trávite pozorovaním a uvažovaním, než triviálnymi vecami a rozhovormi. Vďaka tomu dokážete ľahšie porozumieť rôznym ľuďom a situáciám, pričom si často všímate detaily, ktoré by iní mohli prehliadnuť. Aj napriek všetkému sa viete prispôsobiť a vyrovnať so zmenami. 

Ak ste sa v týchto bodoch našli, nemusíte sa ničoho báť.  Znamená to, že máte hlboký vzťah k sebe samému a jasne chápete svoje potreby a túžby. Snažte sa svoju osobnosť osamelého vlka prijať so všetkým, čo so sebou prináša. 

Viac o téme: Introvert Vlk samotár
  • Autor: © Zoznam/siposova
  • Zdroj: Hack Spirit | Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy