Výpoveď z nadbytočnosti. Kedy môžu na moje miesto prijať nového zamestnanca?

Zamestnávateľ môže opätovne vytvoriť zrušené pracovné miesto a zamestnať naň nového zamestnanca už na tretí mesiac.Zamestnávateľ môže opätovne vytvoriť zrušené pracovné miesto a zamestnať naň nového zamestnanca už na tretí mesiac. Zdroj: photl.com

Môžem dať bývalému zamestnávateľovi žiadosť, že nesúhlasím s výpoveďou z dôvodu nadbytočnosti, keď som sa v mesiaci december tohto roka 2013 dozvedela, že nedodržal tri mesiace pri mojej výpovedi z organizačných dôvodov a na tretí mesiac už zamestnal novú pracovníčku? Z organizačných dôvodov som bola prepustená od 1. augusta 2012. a 1. októbra 2012 prijali na moje miesto nového zamestnanca.

Poradňa: Ak je zamestnancovi daná výpoveď z dôvodu  nadbytočnosti , t.j. podľa ustanovenia § 63 ods. 1 písm b) Zákonníka práce, nesmie počas dvoch mesiacov znovu otvoriť zrušené pracovné miesto a prijať po skončení pracovného pomeru na toto pracovné miesto iného zamestnanca. Z uvedeného vyplýva, že zamestnávateľ môže opätovne vytvoriť zrušené pracovné miesto a zamestnať naň nového zamestnanca už na tretí mesiac. Tento právny stav platil aj v roku 2012.

Do 31. augusta 2011 platilo, že zamestnávateľ , ktorý dal zamestnancovi výpoveď z dôvodu  nadbytočnosti, nemohol počas troch mesiacov znovu utvoriť zrušené pracovné miesto a prijať po skončení pracovného pomeru na toto pracovné miesto iného zamestnanca.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Obnova Miesto Prijatie Zamestnanec Nový Výpoveď Opätovné Nadbytočnosť Znovuvytovrené Znovuvytvorenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy