PN-ka počas výpovede. Predĺži sa pracovný pomer?

Ak zamestnanec oznámi, že na predĺžení pracovného pomeru netrvá, pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby.Ak zamestnanec oznámi, že na predĺžení pracovného pomeru netrvá, pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby. Zdroj: photl.com

K 31. januáru 2014 mám výpoveď z organizačných dôvodov. Práve som v 3-mesačnej výpovednej lehote. V januári 2014 by som mala čerpať dovolenku, ale mám plánovanú operáciu a mala by som íst na PN-ku. Skončí sa môj pracovný pomer ku koncu januára budúceho roka a bude mi vyplatené odstupné k tomu termínu alebo až po ukončení práceneschopnosti?

Poradňa: Dočasná práceneschopnosť je dobou, kedy zamestnanec má zvýšenú ochranu pred výpoveďou. Ak je zamestnancovi daná výpoveď z organizačných dôvodov pred začiatkom ochrannej doby, t.j. pred začatím práceneschopnosti tak, že by výpovedná doba mala uplynúť počas trvania PN-ky, pracovný pomer sa skončí až uplynutím posledného dňa trvania dočasnej práceneschopnosti. Ak zamestnanec oznámi, že na predĺžení pracovného pomeru netrvá, pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby.

Vzhľadom na to, že práceneschopnosť spôsobí predĺženie trvania pracovného pomeru a odstupné, ak naň zamestnancovi vznikol  nárok, zamestnávateľ vyplatí až po skončení pracovného pomeru, ktoré bude v tomto prípade totožné so skončením  trvania práceneschopnosti.

Zamestnanec musí zamestnávateľa informovať o vzniku trvania práceneschopnosti a predložiť mu o nej aj potvrdenie.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Zmeny Plánovanie Operácia Výpoveď Operácie Dôvody Práceneschopnosť PN-ka Organizačné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy