Výpoveď je možné odvolať iba so súhlasom

Odvolanie výpovede musí byť urobené písomne.Odvolanie výpovede musí byť urobené písomne. Zdroj: photl.com

Je možné zrušiť výpoveď počas plynutia výpovednej doby? A to buď dohodou medzi zamestnávateľom a zamestnancom, alebo zo strany zamestnávateľa, ktorý dal zamestnancovi výpoveď podľa § 63 ods. 1a Zákonníka práce?

Poradňa: Výpoveď, ktorá bola doručená druhému účastníkovi, možno odvolať len s jeho súhlasom. Odvolanie výpovede, ako aj súhlas s jej odvolaním treba urobiť písomne.

Tento postup možno použiť v prípade, ak dostal zamestnanec výpoveď, ako aj v prípade výpovede danej zamestnancom.  Od okamihu, keď adresár  výpovede prevzal výpoveď alebo ak sa výpoveď považuje za doručenú z iného dôvodu (napr. odmietnutie prevzatia), je možné ju odvolať . Odvolanie výpovede musí byť urobené písomne.

Ak druhý účastník súhlasí s odvolaním výpovede, musí svoj súhlas vyjadriť písomne, pričom tak môže urobiť aj na rovnakej listine ako odvolanie výpovede; v takomto prípade pracovný pomer trvá ďalej bez zmien. Ak účastník, ktorému bola výpoveď určená, nesúhlasí s jej odvolaním, pracovný pomer sa  skončí na základe výpovede uplynutím výpovednej doby.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Zrušenie Výpoveď Výpovede Lehota Výpovedná
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy