10 trápnych výhovoriek, prečo sa nepustiť do podnikania

Nemám dobrý podnikateľský nápad. Aj to je jeden z najčastejších dôvodov ľudí, prečo sa nepustiť do podnikania.Nemám dobrý podnikateľský nápad. Aj to je jeden z najčastejších dôvodov ľudí, prečo sa nepustiť do podnikania. Zdroj: thinkstock.com

Silné reči a žiaden skutok. Poznáte to? Ľahko sa kritizuje, ale ťažšie sa koná. Tak isto je to aj s výhovorkami, prečo sa nemôžete stať podnikateľom. Aké sú najčastejšie výhovorky ľudí?

 
  1. Mám strach pustiť sa do podnikania
    Super! Každý podnikateľ má strach, takže tak ako oni, máte na výber. Skúste svoj strach ovládať. Môžete ho napríklad obrátiť na úspech, nech vám slúži iba ako „palivo“ na naštartovanie sa.
     
  2. Nepoznám správnych ľudí
    To je ďalšia výhovorka. Je pravda, že čím viac ľudí poznáte, tým máte väčšiu výhodu a „karty“ hrajú vo váš prospech. Podstatné je však poznať správnych ľudí, niekedy preto nezávisí na kvantite, ale na kvalite. V dnešnej dobe už neplatí pravidlo, že musíte byť v „strane“, aby ste získali kšeft. Stačí na sociálnych médiách a dostanete sa „dverí“ každého človeka. Stačí osloviť správnu skupinu, potenciálnych zákazníkov na Facebooku, LinkedIne alebo na iných stránkach.
     
  3. Je príliš neskoro
    S týmto pravidlom by ste sa ďaleko nedostali. Nikdy nie je príliš neskoro. Ani zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg nebol prvý na sieti. Inovácie sú nezastaviteľné a nikde nie je napísané, že nemôžete byť úspešnejší v tom, čo už je vymyslené. Ešte stále môžete byť lepší, rýchlejší, silnejší a lacnejší a budete prvý.
     
  4. Nemám peniaze
    Byť podnikateľom je umenie a zároveň vedou, aby ste zarábali toľko peňazí, koľko si predstavujete.  „Nikdy“ nebudete mať dostatok peňazí alebo viac času. Je to ako s chorobou ľudí, ak si poviete, že ste chorí pravdepodobne aj chcete byť chorými. Ak sa chcete stať podnikateľom a ísť si za svojim snom, choďte a verte, že peniaze sa k vám „prikotúľajú“.
     
  5. Nemám čas
    Po výhovorke nemám peniaze prichádza druhá najčastejšia výhovorka. Ak rozdelíte ľuďom rovnaký krajec chleba, je iba na nich, ako si ho rozdelia. To isté platí aj s časom. Každý človek dostal nadelených 24 hodín v jednom dni. Rozdiel je iba v tom, ako so svojim časom naložíte. Nájdenie si času je iba otázkou, ako veľmi budete chcieť zmeniť vaše stereotypy.
     
  6. Nie som dostatočne šikovný
    Ak cítite, že vám chýbajú vedomosti, aby ste mohli rozbehnúť vlastné podnikanie, pustite sa do samoštúdia. Čítajte odborné knihy, články, oslovte známeho, aby vám ozrejmili problematiku, v ktorej nie ste „doma“.
     
  7. Nemám dobrý podnikateľský nápad
    Ak nemáte vlastný podnikateľský nápad, stále máte možnosť priniesť na Slovensko niečo, čo sa v zahraničí predáva alebo využíva. Tovar alebo službu môžete prispôsobiť na náš trh alebo jednoducho zlepšíte doplnkový servis k výrobku alebo službe. Možností je viacero. Pričom vychádzať môžete aj z vlastných potrieb. Čo vám chýba? Čo by ste zlepšili?
     
  8. Mám nápad, ale vo financiách sa nevyznám
    Podnikateľ nie je boh a každý podnikateľ má „svoje slabé miesto“. Je pravda, že začínajúci podnikateľ si všetky úlohy a povinnosti vykonáva sám. Preto, ak sa rozhodnete, že sa pustíte do podnikania, nech vás neodradí finančná správa alebo odvodové zaťaženie.
     
  9. Podnikanie je príliš náročné
    Cesta na dlhé trate je ťažká. S tým súhlasíme. Avšak  nezabúdajte, že jednotlivé samostatné kroky sú jednoduché. Zložité veci sa neuskutočňujú z večera do rána, ale pomalými krokmi postupujú k svojmu cieľu. Vždy sa pozerajte na koniec cesty a všetko na tejto ceste vám bude nahrávať. Krok za krokom sa posuniete ďalej.
     
  10. Je hanba, ak by som ako podnikateľ zlyhal
    Priznávame, že zlyhanie pred očami verejnosti môže byť nepríjemné. Avšak tí, ktorí vás budú ohovárať by sa neodvážili sami rozbehnúť to, čo ste dokázali. Tí, ktorí si vyskúšali byť na vašej strane, budú vás rešpektovať a podporovať vás. Aj keby ste zlyhali, neznamená to, že by ste sa nemohli pozviechať a ísť ďalej.
     
Viac o téme: Nápad Podnikateľ Podnikanie Výhovorky
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy