10 spôsobov, ako môžete zarobiť z domu

Aj z pohodlia domu môžete zarábať.Aj z pohodlia domu môžete zarábať. Zdroj: thinkstock.com

Každý jeden zarobený peniaz sa počíta o to viac, ak bol zarobený vďaka práci, ktorej tempo si môžete určovať sami. Ponúkame vám niekoľko typov povolaní, ktoré môžete vykonávať z domu.

Keď ste boli deti, snívali ste o povolaní, ktoré by ste ako dospelí vykonávali. Možno to bolo povolanie kaderníčky, policajta, modelky alebo ako môj bratranec hovoril, chcel sa stať riaditeľom blázinca. Avšak málokto zrealizuje svoje detské predstavy. Kto má najväčší predpoklad sú práve deti rodičov z umeleckých povolaní. Odmalička mohli nazrieť do "sveta dospelých" a iný svet si niektorí ani nevedeli predstaviť. Vedeli, ktorým smerom sa vybrať. Čo však v takom prípade, ak sa človek v dospelosti vzdialil od svojho detského sna a nemal to jednoznačné vo vyberaní povolania?

Ak z odstupom času rozmýšľate nad tým, že rozbehnete svoj vlastný biznis, ideálnym miestom môže byť pohodlie vášho domova. Predstavte si, že ráno vstanete z postele a váš pracovný stôl je od vás vzdialený iba na niekoľko krokov. Do „práce“ môžete chodiť v pyžame, svoje pracovné tempo si určujete sami, nikto vám nehovorí, čo máte a čo nemáte robiť, ste sami sebe pánom a sami rozhodujete o dovolenke. Zákon práce však nepustí, čím viac hodín pracujete, tým viac zarobíte.

Pred začatím biznisu by ste mali vedieť, že:

  1. Ľudia sú zaneprázdnení a všetko chcú mať podané „ako na tanieri“ - ihneď.
  2. Ľudia chcú žiť a stravovať sa zdravo.
  3. Zákazníci chcú všetko čo najlacnejšie, pretože, ak to nedostanú, pôjdu ku konkurencii, u ktorej to vedia zohnať lacnejšie. Vy im preto musíte ponúknuť doplnkovú službu.

Prinášame vám nápady na podnikanie, ktoré môžete rozbehnúť z domu:

  1. Domáci kuchár
    Ak vám vaši kamaráti a známi hovoria, ako pestrofarebne a chutne dokážete pripraviť kulinárske špeciality, mali by ste rozmýšľať nad tým, ako môžete speňažiť váš koníček. V dnešnej dobe sa ľudia radi zdravo stravujú, preto by ste sa mohli zamerať na varenie zdravých jedál alebo pečenie chutných a zdravých koláčov. Predávať môžete cez webstránku a nezabudnite sa zúčastňovať rôznych jednorazových trhov alebo festivalov.
     
  2. Personálny servis
    Väčšina pracujúcich ľudí je tak zahltená pracovnými povinnosťami, že im už neostáva veľa času na bežné veci spojené s chodom domácnosti alebo s vymýšaním aktivít pre celú rodinu. Odniesť veci do čistiarne, zašiť rozpárané veci, odniesť nepoužívané oblečenie a hračky do rôznych centier alebo organizácií. Medzi veci, ktoré môžete vykonávať za druhých ľudí je ešte viac: rodine môžete objednať a vyzdvihnúť lístky do divadla, naplánovať alebo rezervovať dobrodružnú dovolenku. Pri špecializovaných službách je však potrebné, aby ste mali dopredu vytvorený dotazník a na základe neho zistili, aké sú očakávania členov rodiny a mali by ste poznať povahové črty rodinných príslušníkov.
     
  3. Marketingové aktivity
    Niektoré spoločnosti nemajú dostatočné kapacity a nemajú ani čas, aby sa venovali niektorým marketingových a reklamným aktivitám. Ak viete písať pútavé články, navrhnite im, že budete pre nich písať blogy, na ktorom môžu propragovať ich produkty alebo služby, alebo im budete spravovať fanúšikovskú stránku na Facebooku a na ďalších sociálnych sieťach.
     
  4. Grafický dizajnér
    Grafickí dizajnéri sú väčšinou nezávislí pracovníci, ktorí pracujú pre viacero spoločností na základe zadania. Ak je vašou záľubou vytváranie kreatívnych plagátov alebo rôznych návrhov, ako napríklad logá, máte veľkú šancu, že budete mať kvantum zákaziek v budúcnosti. Stačí osloviť vašich známych o ktorých ste možno ani nevedeli, že sa taktiež púšťajú do vlastného biznisu.
     
  5. Prekladateľ
    Ak ste expertom na cudzie jazyky, máte otvorených "viacero dverí", kde môžete uplatniť svoj talent. Prekladať môžete texty z rôznych televíznych seriálov alebo filmov. Stačí osloviť dabingové štúdiá. Ak by ste sa rozhodli pre preklad cudzojazyčnej knihy do materinského jazyka, to si už vyžaduje skúseného prekladateľa, ale ak si trúfate, začnite s oslovaním už dnes.
     
  6. Predaj vlastných vecí
    Môže to znieť divne, ale vo vašej domácnosti sa určite nájde niekoľko nepotrebných vecí. Iba si spomeňte, ktoré z nich ste za posledných päť rokov nepoužívali. Nepotrebné nakúpené veci môžete dať na webstránku bazárového obchodu alebo  na sociálnu sieť a verte, že vždy sa nájdu ľudia, ktorí radi nakupujú lacné veci.
     
  7. Programátor
    Ak máte radi akýkoľvek kódovací jazyk, budúcnosť určite patrí vám. Rozbehnite svoje vlastné projekty, vašou prezentáciou budú vytvorené webstránky alebo aplikácie pre rôzne operačné systémy. Výhodou práce z domu je tá, že si sami určujete, kedy budete pracovať. Či už cez deň alebo v noci.
     
  8. Babysitting
    Modernou pestúnkou sa môžete stať ani neviete ako. Najlepším príkladom je, ak ste na materskej dovolenke a vaša známa vás osloví, či by ste jej príležitostne nemohli dohliadať na dieťa a tak sa z nepravidelnej starostlivosti môže stať pravidelná starostlivosť a vy si popri materskej môžete zarobiť pár eur navyše.
     
  9. Účtovník
    Ak sa už raz dostanete do účtovníckeho „víru“ a začnete sledovať všetky legislatívne zmeny, môžete sa považovať za experta, ktorého služby budú vyhľadávať všetci malí podnikatelia. Nie všetky si spravujú účtovníctvo sami, väčšinou potrebujú pomocnú ruku, ak musia účtovať v systéme podvojného účtovníctva. Najlepšie sa má účtovník v prvých mesiacoch roku, kedy potrebujú vypracovať daňové priznanie nielen fyzické osoby – podnikatelia, ale aj právnické osoby a súkromné osoby, ktoré pracovali u viacerých zamestnávateľov.
     
  10. Písanie textov
    Ak máte dar písania a písaným slovom dokážete vzbudiť záujem u druhých ľudí, najlepšie sa uplatníte v oblasti public relation. Písať môžete tlačové správy podľa zadania klienta a vašou úlohou bude „zveľaďovať“ vzťahy s novinármi. Raz za čas sa im ozvete, pozvete ich na kávu alebo na obed a môžete si byť istí, že vašu správu umiestnia v  médiách.
Viac o téme: Doma Nápad Na Domu Práca Biznis Myšlienka Zárobok Z Podnikateľský Idea Privyrobenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Phtol.com, Zdroj: money.howstuffworks.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy