Nezamestnaný Talian zarába vďaka nevšednej službe

Giovanni CafaroGiovanni Cafaro Zdroj: Periodistas-es.com

Talian Giovanni si nevedel nájsť prácu. Aby nezostal nečinne sedieť a čakať pokiaľ mu niekto ponúkne prácu, vymyslel si službu, vďaka ktorej zarába.

Byrokracia sa netýka iba podnikateľov ale aj obyčajných ľudí, ktorí majú povinnosti voči štátu pri vybavovaní potrebných dokladov. Nikomu sa však nechce absolvovať nekonečné státie na úradoch. Záchrana však prichádza v podobe služby, ktorú začal ponúkať donedávna nezamestnaný Talian Giovanni Cafaro. Ten za vás vystojí v rade na akomkoľvek úrade. Na hodinu si účtuje desať eur.

„Byrokracia v Taliansku je doslova smrtiaca. Ja však budem ten, ktorý vystojí vo fronte na akomkoľvek mieste,“ hovorí Giovanni.

Štyridsaťdvaročný Talian, ktorý pochádza z južného talianskeho mesta Salerno, už dvanásť rokov žije v Miláne. O prácu však prišiel minulý rok v lete, kedy pracoval v obchode s odevmi a jeho zamestnávateľ bol nútený obchod zatvoriť. Od toho času poslal okolo 500 životopisov do rôznych spoločností, z ktorých mu odpovedalo iba desať firiem.

Situácia na talianskom trhu práce je v tomto období beznádejná. V novembri miera nezamestnanosti dosiahla nové maximum – 12,7 percent. Giovanniho však táto situácia neodradila a rozhodol sa z nej profitovať. Ponúkol ľuďom službu, ktorá im ušetrí čas – vystojí za nich rad na pošte, v banke alebo na hocijakom inom úrade. Svoje služby ponúka sedem dní v týždni. Ako sám hovorí, najlepšie sa cíti na miestnom finančnom úrade.

„Vystátie fronty, aj napríklad za nepopulárnu daň z nehnuteľnosti, je mojim denným chlebom,“ hovorí  Giovanni Cafaro.

Talian, ktorý má vysokoškolský titul z odboru komunikácie, tvrdí, že dopyt po jeho službách sa stále zvyšuje. Ak to pôjde takýmto spôsobom ďalej, založí si agentúru.

Viac o téme: V Práca Talian Príbeh Byrokracia Job Giovanni Vystátie Rade Cafaro
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Periodistas-es.com, Text: ami, Zdroj: Theguardian.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy