5 najdivnejších pracovných príbehov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Niektorí zamestnanci mali v tomto roku nevšedné pracovné zážitky. Možno sa už radšej tešia do nového roka, aby sa z nich mohli spamätať. Prečítajte si najdivnejšie a zároveň najzaujímavejšie pracovné príbehy tohto roka.

 
  1. Z bezdomovca hlásateľ
    Americký filmár Doral Chenoweth nakrútil rozhovor s bezdomovcom, ktoré sa začalo šíriť po internete ako vírus. Najväčšou zaujímavosťou na videu bol zvučný hlas „neslávneho“ bezdomovca Teda Williamsa. Ako sám prezradil, predtým ako sa ocitol na ulici, študoval herectvo na akadémii a istý čas pracoval aj v rádiu. Po tom,  ako sa jeho video rozšírilo medzi ľudí, začal Ted prijímať pracovné ponuky. Na chvíľu sa dokonca objavil aj na stanici NBC. Avšak smutné na príbehu je to, že Ted neuniesol príliš veľkú pozornosť médií a nakoniec sa vrátil k svojmu deštruktívnemu spôsobu života a k pitiu. Takýmto spôsobom skončila sľubne vyzerajúca kariéra bezdomovca s príjemne podfarbeným hlasom.
     
  2. Hranie na internete mu prinieslo zaujímavú prácu
    Už ste možno veľakrát počuli, aby ste neprestali snívať a robili prácu, ktorá vás baví. Nie je to však také jednoduché. Svoje o tom vedel aj rodák z Philadelphie. V tom čase basketbalový klub 76ers spúšťal hlasovanie o nového tímového maskota. Toto hlasovanie však nepodporili na sociálnych sieťach. Jerry Rizzo sa nakoniec rozhodol zobrať situáciu do vlastných rúk. Na sociálnej sieti Twitter vytvoril účet, kde spustil diskusiu k trom maskotovým finalistom. Klub nebol spočiatku veľmi nadšený Jerryho iniciatívou, ale šéf tímu si uvedomil, že byť na sociálnych sieťach je výbornou príležitosťou. Jerrymu nakoniec ponúkol pracovné miesto manažéra sociálnych sietí ich basketbalovému tímu. Ten ponuku s radosťou prijal.
     
  3. Stratený prototyp iPhonu
    Zamestnanec spoločnosti iPhone spravil ešte v minulom roku osudovú chybu. V jednom bare si zabudol svoj telefón, nie však hocijaký. Išlo o prototyp nového iPhonu. Jeho šťastnému nálezcovi sa ho nakoniec podarilo predať v hodnote 5-tisíc dolárov. Tá istá chyba sa nakoniec zopakovala aj ďalšiemu zamestnancovi, ktorý si o ďalšieho pol roka zabudol prototyp najnovšieho iPhonu.
     
  4. Ohováranie kolegov iba prostredníctvom súkromnej pošty
    Každý človek bol určite v situácii, kedy ho vytočili kolegovia a potreboval sa odreagovať. V takejto situácií sa ocitli aj traja zamestnanci nemenovanej firmy, ktorým ich šéf objavil tisícku vnútropodnikových emailoch, v ktorých ohovárajú svojich kolegov, spoločnosť a rozoberajú svoju nechuť k práci. Tento príklad dáva ponaučenie pre tých, ktorí využívajú firemné emaily na súkromnú komunikáciu so svojim kolegami. Vymeňte ich radšej za komunikáciu na súkromných mailových účtoch.
     
  5. Nevhodný spôsob, ako zapojiť zamestnancov do hry
    Majiteľ reťazca supermarketov si nenašiel veľmi dobrý nápad, aby kreatívne zapojil zamestnancov do hry. Vymyslel si súťaž, v ktorej vsadil 10 dolárov v hotovosti pre toho zamestnanca, ktorý uhádne, ktorý z kolegov bude v najbližšej dobe vyhodený z práce.
Viac o téme: Príbeh Príbehy Zamestnanci Správanie Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: careerbuilder.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy