Francúzi dosiahli vrchol v počte nezamestnaných

Počet nezamestnaných vo Francúzsku dosiahol v júni nový rekord.Počet nezamestnaných vo Francúzsku dosiahol v júni nový rekord. Zdroj: photl.com

Druhé najväčšie hospodárstvo zasiahla poriadná rana. Bez práce je 3,28 milióna osôb. Ide o najvyššiu nezamestnanosť za posledných päťnásť rokov.

Nezamestnanosť vo Francúzsku stále rastie. Počet ľudí, ktorí sú bez práce v tzv. pevninskom Francúzsku, dosiahol v júni nový rekord. To je ďalšia rana pre prezidenta Francoisa Hollanda, ktorý sľúbil, že do konca roka nezamestnanosť v krajine zníži.

Podľa najnovších údajov ministerstva práce v Paríži sa počet nezamestnaných vo Francúzsku v júni v porovnaní s májom zvýšil o 14.900, alebo 0,5 %, na novú rekordnú úroveň na 3,28 milióna osôb.

Situácia na pracovnom trhu vo Francúzsku sa ďalej zhoršuje napriek prvým slabým signálom, že ekonomika už možno ožíva. Viaceré ukazovatele už totiž naznačili, že druhé najväčšie hospodárstvo eurozóny sa v uplynulom 2. kvartáli zrejme dostalo z recesie.

Francúzsko je jednou z mála vyspelých a bohatých krajín, v ktorých miera nezamestnanosti dosiahla dvojciferné číslo a analytici očakávajú, že bude pokračovať v raste do začiatku budúceho roka.

 

Viac o téme: Nezamestnaní Počet Zahraničné Nezamestnaných
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy