Šesť Francúzov žaluje úrad práce za neschopnosť nájsť im prácu

Francúzi žalujú úrad práce, že im nedokázal nájsť prácu.Francúzi žalujú úrad práce, že im nedokázal nájsť prácu. Zdroj: photl.com

Šesť nezamestnaných Francúzov sa tento týždeň zapíše do histórie. Chystajú sa totiž požiadať Úrad práce, aby každému z nich vyplatil odškodné vo výške 300 tisíc eur za to, že im nedokázal nájsť zamestnanie.

Vo Francúzsku je už bez práce rekordných 3,26 milióna ľudí. Prezident François Hollande pritom sľúbil, že do konca roka zastaví rast nezamestnanosti, avšak podľa expertov jeho sľub je v súčasnej ekonomickej situácii ťažko splniteľný. Hospodárstvo krajiny sa totiž prepadlo do recesie.

Vláda obviňuje zo zhoršenia situácie v ekonomike dlhovú krízu v eurozóne a tvrdí, že predchádzajúci konzervatívny kabinet prezidenta Nicolasa Sarkozyho jej zanechal zanedbané hospodárstvo.

Florent Hennequin, jeden z právnikov, ktorí zastupujú žalujúce strany, novinárom oznámil, že sa spolu s vplyvným odborovým zväzom CGT chystajú predložiť žiadosti o kompenzácie na parížskom riaditeľstve Pôle emploi (Úrad práce).

 

Viac o téme: Práca Nezamestnanosť Úrad Hľadanie Práce Zahraničné Žalovanie Francúzsko
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy