Železničiari si už v tomto roku prilepšia na platoch

Zamestnancom železničného dopravcu ZSSK sa tento rok zvýšia platy o 3 %.Zamestnancom železničného dopravcu ZSSK sa tento rok zvýšia platy o 3 %. Zdroj: TASR

Železničná spoločnosť Slovensko a Železnice Slovenskej republiky zvyšujú svojim zamestnancom platy o 3 precenta. Zvýšeniu by sa malo potešiť okolo 20-tisíc zamestnancov.

Zamestnancom štátneho osobného dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) vzrastú platy v tomto roku o 3 % a súčasne sa im ponechajú všetky benefity z minulosti. Takéto podmienky odsúhlasili na rokovaní medzi vedením spoločnosti a odbormi.

 

Podľa prezidenta Odborového združenia železničiarov (OZŽ) Františka Zaparanika sa vo firme podpísala kolektívna zmluva na najbližšie tri roky – 2014, 2015 a 2016. Zároveň sa na tento rok dohodla aj úprava miezd.

"V rokoch 2015 a 2016 tak už budeme rokovať len o mzdovom náraste," uviedol Zaparanik.

ZSSK je dopravca, ktorý zabezpečuje pre štát osobnú železničnú dopravu, firma zamestnáva približne 5700 ľudí.

Minulý týždeň sa pritom podarilo dohodnúť o navýšení platov na tento rok aj pre zamestnancov ďalšej štátnej železničnej spoločnosti, a to Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Spoločnosť zamestnáva viac ako 14.300 pracovníkov a v tomto roku sa im platy zvýšia rovnako o 3 %.

Diskusia o platoch tak nie je definitívne uzatvorená už len v tretej železničnej firme, a to v nákladnom dopravcovi Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia.

Viac o téme: Domáce Železničná Plat Mzda Zvýšenie Výplata Spoločnosť Železničiari
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy