Zamestnanci Volkswagenu sú štedro odmeňovaní za nápady

Zamestnanci VW SK zlepšovacími návrhmi usporili 9,9 milióna eur.Zamestnanci VW SK zlepšovacími návrhmi usporili 9,9 milióna eur. Zdroj: TASR

Rekordnú úsporu vyše 9,9 milióna eur priniesli v minulom roku zlepšovacie nápady zamestnancov spoločnosti Volkswagen Slovakia. Najlepší z nich mohol získať odmenu až do výšky 8300 eur.

Do podávania zlepšovacích návrhov sa vlani zapojilo 2858 zamestnancov Volkswagen Slovakia (VW SK). Zlepšovali a zefektívňovali nimi procesy vo výrobe, administratíve, logistike, zabezpečení kvality, zlepšovaní ergonómie na pracovisku i šetrení prírodných zdrojov. Prostredníctvom ekologických zlepšení ušetrili firme 5,3 milióna kilowatthodín elektrickej energie a 61.800 m3 zemného plynu a 120 ton emisií CO2.

Každý zlepšovateľ bol za svoj návrh odmenený. Za návrh s merateľným prínosom mohol zamestnanec získať odmenu až do výšky 8300 eur. V roku 2013 si ju odnieslo 13 zlepšovateľov z radov zamestnancov VW SK. Autori nemerateľných návrhov dostali za každý jeden 20 eur.

VW SK sa vo svojich závodoch zameriava na neustále zlepšovanie procesov a udržateľnú výrobu ohľaduplnú k životnému prostrediu – Think Blue. Factory. Aktívne sa podieľa na uskutočňovaní zmien a zlepšení a podporuje v tom aj svojich zamestnancov.

Viac o téme: Vw Volkwagen Nápady Odmeny Motivácia Odmeňovanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy